shutterstock_550879522
V zraku · buzz buzz

November je resda mesec brad in brkov, a če je verjeti novi raziskavi, ga lahko prav tako označimo za mesec serijskih morilcev. Srhljivo, kajne?

Če ne verjamete astrologiji in določenim izsledkom behavioristične znanosti, imamo tokrat za vas pripravljene statistične dokaze. Slednji so pokazali, da je bilo presenetljivo veliko število serijskih morilcev rojenih v novembru. In glej ga zlomka, pred kratkim smo zakorakali v november.

Raziskava, ki jo je leta 2006 objavil Jan Ruis, je s pomočjo podrobne statistične analize preverila, ali lahko astrološkemu prepričanju, da nebesna znamenja vplivajo na človekovo vedenje, zares verjamemo.

Ruis se je osredotočil na vprašanje, v katerem mesecu je rojenih največ serijskih morilcev. Ugotovil je, da je kar 17 od nekaj več kot 100 morilcev luč sveta prvič uzrlo novembra. V preostalem delu leta je bilo povprečno rojenih 9 morilcev mesečno. Ljudje, rojeni v novembru, sicer veljajo za nadvse pesimistične.

Predlagamo vam, da raziskavi ne posvečate prevelike pozornosti. Prepričani smo, da vaši prijatelji, rojeni v novembru, nimajo slabih namenov.


shutterstock_753342331 Znanost odkriva, da imajo prijazni ljudje manj denarja shutterstock_1145267423 To je najslabša barva, ki jo lahko oblečete za fotografiranje Tako so videti partnerji najmlajših najbogatejših žensk na svetu Tako so videti partnerji najmlajših najbogatejših žensk na svetu Članek ‘129 načinov, kako dobiti moža’ iz leta 1958 dokazuje, kako so se spremenili časi Članek ‘129 načinov, kako dobiti moža’ iz leta 1958 dokazuje, kako so se časi spremenili ·