Stavba z emojiji
Utrip mesta · arhitektura

Emojiji prevzemajo svet! Ne le, da so emojiji, ki jih nekateri opisujejo kot prvi res pravi globalni ”jezik”, postali precejšen del digitalne komunikacije. A ne le, da je emoji komunikacija začela nadomešča besedilna sporočila, svojo pot so si utrli tudi v arhitekturo. Na Nizozemskem je namreč zrasla stavba, ki ima na pročelju vklesane najbolj popularne digitalne piktograme.

Emojiji igrajo pomembno vlogo v današnji komunikaciji. Dobili so svoj animirani film, še prej knjigo – Emoji Dick je v celoti napisana z emojiji –, se prebili na majice, svoje požrešne lovke pa stegujejo tudi po drugi področjih. Zdaj se jim je uspelo prebiti celo v arhitekturo.

PREBERITE ŠE: 16 najlepših fitnesov na svetu

V primestju nizozemskega mesta Amersfoort je arhitekturni biro Attika Architekten izdelal opečnati objekt z belimi betonskimi obrobami. V ta del pročelja je vklesal 22 popularnih emojijev in se tako oddaljil od tradicionalnih  okrasij pročelja. Z njimi so želel avtorji poudariti njihovo vseprisotnost in stavbi dati časovno determinanto, saj bomo čez desetletja natanko vedeli, iz katerega obdobja je objekt.

Galerija – stavba z emojiji:

Stavba z emojijiOdpri galerijo
najlepši fitnesi 16 najlepših fitnesov na svetu Green-Magic-Homes-110-1020x610 Kako zgraditi okolju prijazno ‘Hobitsko’ hišo v manj kot treh dneh! hiše na drevesih za odrasle Hišice na drevesih za odrasle, v katerih bi z veseljem preživeli noč ali dve Market Square Tower - prozorni bazen na višini Prosojen bazen, v katerem plavate in hodite po zraku · · · · · · ·