new-iphones
V zraku · tehnologija

Kar je MacGyver v svetu televizije je iPhone v svetu tehnologije. V sebi namreč skriva tisoč in en trik, tisoč in eno znanje, zato ni čudno, da ima toliko privržencev. A kot bojda uporabljamo samo 10% možganov (pa vemo da to ni res), tudi večina uporabnikov verjetno uporablja samo določen procent vseh funkcij iPhona. A nič več. Pred vami je 14 veščin, ki vas bo spravilo na 100%.

Če znanstveniki še iščejo odgovor na to, kako v pogon spraviti vse možgane hkrati, pa mi že imamo odgovor na to, kako uporabljati iPhone, da boste iz njega izvlekli maksimum.

1. Naj vam Siri naglas prebere elektronsko pošto

Vaša želja, njen ukaz. Recite ji »Read my email« in prebrala vam bo ne samo vsebine, pač pa tudi pošiljateljevo ime, datum, uro prejema in naslov sporočila. Lahko se tudi zmišljujete in rečete, da vam prebere zadnji e-mail (»Read my latest e-mail«) ali jo vprašate če imate e-mail od [ime osebe] (»Do I have e-mail from [person]?«).

2. Poglejte časovne oznake vaših sporočil (iMessages)

3Kot se je izkazalo iPhone vendarle beleži čas iTeksta, le da niste vedeli, da to hrani en podrs v levo od ‘tekstonosnih’ oblakov.

3. Pri vstopnem štiri-mestnem geslu lahko namesto številk uporabite črke

Pojdite pod Settings > General > Passcode Lock. Izklopite funkcijo, ki pravi »Simple Passcode.« Pojavilo se bo okence s popolno QWERTY tipkovnico, ki vas bo prosilo, da spremenite svoje geslo. To storite in ko boste ob naslednjem vklopu povprašani po geslu, bo tipkovnica posuta tudi s črkami, ne le številkami.

4. Stresite telefon in zbrišite tekst

Če ste si med pisanjem premislili glede izbire besed, iPhone le malce potresite in pojavilo se bo okno z izbiro »Undo Typing«. Če si potem tudi glede tega premislite, ga stresite še enkrat in pritisnite »Redo Typing«.

5. Preverite katera letala vam brnijo nad glavo

Vprašajte Siri »What flighst are above me?« ali zgolj »Planes overhead« in izrisala se bo tabela s številkami letov, višino letala in kotom leta (bodite potrpežljivi, morda si bo Siri za odgovor vzela kakšne pol minute časa)

6. Izberite drugačen vzorec vibracije

V aplikaciji Contacts lahko določite različne vzorce vibracij za različne kontakte. To se izkaže za še posebej priročno ko imate telefon v žepu, saj še pred očesnim kontaktom veste kaj ali kdo vas čaka.

7. Za ‘Flash’ polnjenje nastavite telefon na zračni način (airplane mode)

15
Tako se bo polnil enkrat hitreje. Priročno posebej takrat ko se vam mudi a ga nujno rabite, ker saj vemo, da ima danes ‘življenja’ baterije v rokah več kot samo telefon.

8. Naj bo vaš koledar berljiv brez povečevalnega stekla

Ko uporabljate aplikacijo koledar, nagnite telefon v horizontalo in svoj urnik boste videli v detajle.

9. iPhone kot vodna tehtnica

8Imate občutek da slika na steni visi postrani? Odprite aplikacijo s kompasom in zadrsajte na levo. In odgovor ali je postrani bo na dlani.

10. Zaprite in-app nakupe z enim gumbom

Če se z vašim iPhonom igrajo majhni otroci je zelo varno onemogočiti in-app nakupe. To je priporočljivo tudi za odrasle, ki se pri igrah kot je Candy Crush ne znajo kontrolirati. Pojdite na Settings > General > Restrictions, tam omogočite restrikcije in se nato pomaknite navzdol do »In-App Purchases« ter zaprite pipco.

11. Slovnični znaki iz črte za jezikovne puriste

Dostopajte do vseh v obskurnost slovnice potisnjenih znakov iz črte s tem ko ne zgolj pritisnete ampak stiskate tipko z vezajem.

12. Zajemite fotografijo s pritiskom na gumb za jakost zvoka

12Namesto kroga sredi ekrana stistine gumb ob strani. Rešitev, ki pride prav posebej ko nastaja selfie, saj boste lahko telefon držali bolj trdno v roki.

13. Zajem fotografije omogoča tudi stisk na slušalko

13
Kot sprožilec vam služi tudi notranji del slušalke. Ha, verjamem, da sploh niste vedeli, da imate zunanji sprožilec! Le pazite, da slušalke niso polne ušesnega masla. Sploh, ko komu drugemu naročite da vas slika.

14. Hitri zaporedni zajem fotografije (burst mode)

10Ko fotografirate držite prst na ‘sprožilcu’ in iPhone bo avtomatično aktiviral »burst« način. Ni mus, da ena fotografija ne bo tista prava.

PREBERITE ŠE: iPhone 6 prihaja 19. septembra!

Browser-Test-Internet-Explorer-Chrome-Firefox-1024x576-f0ec6524b7ded31a Internet Explorer, Firefox ali Google Chrome: kateri je najbolj požrešen spletni brskalnik za baterijo prenosnika? cover2 We-Watt: kolesarska miza, ki omogoča da delate, kolesarite in polnite telefon slusalke Master & Dynamic: slušalke za kreativne ume caeaa3050f5ab85bdb2ccd2faab0209d Vive, zapestnica ‘z glavo na zabavo’, razmišlja trezno namesto vas · · · · ·