Steklena panoramska pot na Kitajskem
Utrip mesta · arhitektura

Na Kitajskem so visoko nad tlemi odprli novo stekleno atrakcijo. Po 430-metrskem mostu s steklenim dnom, ki se pne nad 300-metrskim prepadom, so zdaj odprli še 1,6 metra široko in 100 metrov dolgo vijugasto panoramsko pot, ki se oklepa pečine in vije več sto metrov nad tlemi.

Kitajska je bogatejša za novo stekleno panoramsko pot. Gre za že tretjo stekleno atrakcijo v provinci Hunan, tokrat s pogledom na vijugasto cesto z 99 serpentinami, ki se vijejo proti gori Tianmen oziroma Tian Menshan.

Nazadnje so v tej pokrajini (točneje v kanjonu Džangdžjadžje) odprli 430-metrski most s steklenim dnom, ki je s 300 metri višine postal najdaljši in najvišji stekleni most na svetu (to območje se lahko pohvali tudi z najdaljšo planinsko žičnico na svetu). Še bolj kot sam most, ki so ga odprli pred slabim letom, je pritegnil test varnosti, ko so po steklu tolkli z macolo in po njem zapeljali z avtomobilom, da bi dokazali, da je most kljub ne ravno debelemu steklu popolnoma varen za prehod.

PREBERITE ŠE: Na Kitajskem odprli najdaljši stekleni most na svetu, ki leži kar 180 metrov nad tlemi!

Nova steklena panoramska pot, ki je dolga 100 in široka 1,6 metra, se kot klop drži klifa več sto metrov nad tlemi. Vsi, ki jih med sprehodom napade panika oz. vrtoglavica, se lahko zatečejo na leseni rob tik od pečini.

Steklena panoramska pot na KitajskemOdpri galerijo
Prestižni hotel s petimi zvezdicami in lastnim deževnim gozdom. Dubaj dobiva luksuzni hotel z lastnim deževnim gozdom Zapuščeni olimpijski objekti po svetu Olimpijske igre: zapuščeni olimpijski objekti po svetu PS1 - hiša v skali PS1 – domovanje za sodobnega jamskega človeka Stara ladja spremenjena v paviljon. Temp’L – fascinanten paviljon iz stare zarjavele ladje · · ·