Stone Rug: ''kamnita'' preproga
Utrip mesta · dom

Stone Rug je futuristična preproga iz fleksibilnega kamnitega furnirja. Navdih za nenavadno preprogo je oblikovalec in arhitekt Dominik Raskin črpal iz poliarta, popularne digitalne tehnike. Raskin se je dolgo ukvarjal s 3D-tiskom in modeliranjem, s preprogo Stone Rug pa so digitalne oblike prestopile v resnični svet.

Futuristična preproga Stone Rug je delo belgijskega oblikovalca, arhitekta in predavatelja, živečega v Mumbaju, Dominika Raskina. Ta je v preteklosti velik del svojega ustvarjanja posvetil 3D-modeliranju in tisku, zdaj pa je objekte v tehniki, ki sicer domuje in korenini v digitalnem svetu (poliart), prenesel v resničnost.

PREBERITE ŠE: Ligeira: nenavaden stol, ki spominja na geometrijski lik

Preproga Stone Rug je izdelana iz fleksibilnega kamnitega furnirja, lahkega materiala iz večplastnega kamna (skrilavca) in poliestrske smole ter steklenih vlaken, ki sloje kamnov povezujeta. Preproga dopušča veliko svobode, saj lahko iz nje izdelamo zanimive formacije. Tako ni le praktičen, ampak tudi umetniški kos pohištva.

Stone Rug: kamnita preprogaOdpri galerijo
Pametni hladilnik Samsung Family Hub CES 2016: Samsung Family Hub: pametni hladilnik z zaslonom na dotik Stol Ligeira Ligeira: nenavaden stol, ki spominja na geometrijski lik Kako najenostavneje očistiti mikrovalovno pečico? Kako mikrovalovno pečico najlažje očistiti? Kolekcija stolov Poetic Furniture - Frozen Textile Frozen Textile: stol iz ”zamrznjene” tkanine ·