bbb
V zraku · buzz buzz

Kar vidite, niso fotografije. Kar vidite, so oljne slike izraelskega slikarja Yigala Ozerija, ki so tako realistične, da se zdi že kar strašljivo. Tiha lepota, neverjeten realizem in pripovedna moč njegovih slik so rezultat na tisoče drobnih, preciznih zamahov s čopičem.

Yigal Ozeri je izraelski slikar, ki živi in ustvarja v New Yorku. Ob njegovih neverjetno realističnih oljnih delih gledalci najprej takoj pomislimo, da strmimo v fotografijo. Toda če bi bili na razstavi Yigala Ozerija v živo, bi se od blizu lahko prepričali, da so na platno resnično s čopičem nanešene barve.
Ozerijeva dela se poleg neverjetnega realizma ponašajo še z dimenzijami, ki so navadno velike in puščajo kinematografski vtis. Ob besedni zvezi ‘’olje na platno’’ se nam v glavi pojavijo slike Velazqueza ali Rembrandta, ob Ozerijevih slikah pa se nam zdi, kot da gre za v objektiv precizno ujete izseke iz filmov. Le da tu ne gre za filme. In da ni vključen nikakršen objektiv. Le čopič, oljne barve in neverjeten talent.

PREBERITE ŠE: Zanimiva ”uničena” slikarska dela kolumbijskega umetnika

Yigal Ozeri je razstavljal že praktično po celem svetu. Njegova dela so del stalnih razstav v muzejih in galerijah v New Yorku, Jeruzalemu, Los Angelesu in (nam najbližje) na Dunaju v galeriji Albertina.

Odpri galerijo

modern-house-project-165 Obstojen dizajn hiše v Hongkongu v poklon moderni tehnologiji cover-lego-2 20 Lego daril s katerimi boste zlahka zgradili prijateljstvo Adam Sandler je mojster situacijske komike. Tudi na surfu, čeprav nenamerno. 13 super zvezdnikov, ki obvlada surfanje. Ali pa tudi ne. coverup Foto manipulacije Erika Johanssona: Ko nemogoče postane mogoče