Street Art 2.0 - projekcije obrazov na krošnje dreves.
V zraku · buzz buzz

Street Art 2.0 je umetniški projekt Philippa Echarouxa, pri katerem ta Francoz namesto sprejev uporablja svetlobo in v nasprotju z grafiti, sicer najbolj značilnimi predstavniki ulične umetnosti, s svojimi deli neškodljivo posega v prostor. Za svoje zadnje platno si je zbral kar tropski deževni gozd, kjer je s projiciranjem portretov plemena Surui na krošnje dreves opozarjal na problem in posledice pretiranega krčenja gozdov.

Street Art 2.0 je svetlobni projekt 33-letnega francoskega fotografa in uličnega umetnika Philippa Echarouxa. Začetki projekta segajo v leto 2014, ko je podobe prvič projiciral v rodnem Marseillu, za svoje zadnje platno pa si je zbral tropski deževni gozd v Braziliji (Rondonia) in drevesom nadel človeški obraz, ko je nanje ‘naslikal’ predstavnike brazilskega plemena Surui.

PREBERITE ŠE: 9 preprostih nasvetov, kako pravilno osvetliti stanovanje

Njegova dela ne puščajo odtisa, imajo pa zato toliko močnejše sporočilo. Z ‘grafiti’ Street Art 2.0  želi prikazati, da je sekanje dreves enako ubijanju ljudi.

Galerija – svetlobne instalacije v tropskem deževnem gozdu:

Street Art 2.0 – projekcije obrazov na krošnje drevesOdpri galerijo

Foto: Shutterstock Prva dama Melania Trump: 15 dejstev, ki jih o njej še ne veste Super luna 2016 14. novembra 2016 bo na nebu največja super luna v 21. stoletju! Surfanje na ekstremni višini. The Flying Frenchies – surfanje po jeklenici na ekstremni višini Si tudi vi grizete nohte? (Foto: Shuterstock) Po teh malenkostih lahko ljudje ocenijo vašo osebnost · · · · ·