Grafit
V zraku · buzz buzz

Francoski streetart umetnik Levalet je kriv, da pariške ulice krasijo komični grafiti, ki nam dajo misliti. Iz njegovih del, katerih vsebina se navezuje na specifičnost ulice oziroma lokacij, ki jih poriše, pa veje tudi obilna merica humorja.

Francoski streetart umetnik “Levalet” je krivec, da Pariz po novem krasijo komični grafiti, ob katerih se lahko zamislimo o stanju družbe, v kateri živimo. Pri njegovih delih pa gre v samem bistvu za novodobno različico “streetarta”, ki se prilagaja okolju, v katerem nastaja in navdušuje tako strastne ljubitelje ulične umetnosti kot tudi vse naključne mimoidoče, ki jim satirični grafiti dajo misliti in če ne drugega, pričarajo nasmeh na obraz. “Levalet” je tako vodno fontano v obliki bikove glave preobrazil v minotavra, ki sam sebi riše “ječo” (labirint), del stene, ki ji je odpadel omet, pa v zanimivo poslikavo, ki deluje kot nedokončano delo delavca na cesti. Umetnika, ki krasi pariške ulice, drugače najdemo v učilnici, v kateri poučuje umetnost, in v pariških galerijah, v katerih razstavlja svoja dela.

PREBERITE ŠE: Kombinacija legendarnih kock Lego in Banksyjevih slovitih grafitov

V galeriji si oglejte “streetart”, s katerim je francoski ulični umetnik “Levalet” obarval ulice Pariza.

GrafitOdpri galerijo
Untitled-1 Kakšne ljubezenske SMS pošiljajo fantje svojim puncam? Valentinova čestitka Izvirne valentinove čestitke, ki so jih oblikovali oblikovalci za geeke cover-mars Ko bom umrla na planetu Mars: znani trije kandidati za potovanje na rdeči planet BananArt Banana Doodles: Stephan Brusche banane spremenil v umetnine · · ·