Disk stripe
V zraku · tehnologija · gadgeti

Zunanji trdi disk je pomemben del tehnologije, ki jo potrebujemo pri vsakodnevnih opravilih, zato potrebujete visoko zmogljivo napravo, ki je tudi praktična za prenašanje. In to zagotovo je Stripe.

Prenosni disk postaja nujen dodatek za prenos datotek, zato ni slabo, če je ustrezno zaščiten, da zdrži ne ravno najbolj nežno prenašanje sem ter tja v nahrbtniku, torbi ali žepu.

Veliko datotek slehernega uporabnika je prevelikih, da bi jih pošiljali prek pošte ali pa je to zaradi drugih razlogov neprimerno. Nastopijo USB-ključi ali še raje zunanji diski, ki imajo pred prvimi prednost v tem, da so večji in jih je v torbi ali nahrbtniku lažje najti.

Disk Stripe si je zamislila študentka Do Kyoung LEE ‒ ustvarila je moderen dizajn, ki hkrati zagotovi odpornost na tresljaje in padce. Ohišje zunanjega diska je namreč iz vzdržljive plastike, prevlečeno z rebrasto gumo. Vprašanje pa je, ali bo disk Strip kdaj tudi na voljo, saj gre zaenkrat zgolj za koncept.

Galerija slik ‒ Stripe

Stripe: moderen zunanji trdi disk, ki je odporen na padce.Odpri galerijo

5b64758f78f5c561e6268ca4_prod_OG Butterfly IQ: osebni ultrazvok v udobju vašega doma CES 2019: LG je razkril 49-palčni ultra širok monitor. CES 2019: LG je razkril 49-palčni ultraširok monitor f7e838ff3fccb52ef717e7f689220014_original TinyMOS NANO1: miniaturna kamera, s katero lahko opazujete vesolje LG HomeBrew: naprava za varjenje piva, ki bo pripravila pet vrst piva. LG HomeBrew: ultimativna naprava za varjenje domačega piva · · · ·