helena-lopes-463976-unsplash
V zraku · buzz buzz

Stroge spolne usmeritve, ki so leta in leta opredeljevale moške in ženske, so glede na novo študijo precej na majavih tleh. Glede na to študijo namreč 100-odstotnih heteroseksualcev ni.

Raziskava, ki so jo objavili pri Journal of Personality and Social Psychology, trdi, da 100-odstotnih heteroseksualcev ni, ne pri ženskah ne pri moških.
Raziskovalci so ženskam in moških pokazali različne vrste pornografskega gradiva in pri tem preučevali fiziološke odzive na ta material, predvsem pa dilatacijo zenic (širjenje zenic), ki je znak spolne vzburjenosti.
Študija je pokazala, da so se ženskam razširile zenice tako pri spolnem odnosu moškega in ženske kot tudi pri spolnem odnosu ženske z drugo žensko.

Podobno je bilo opaziti pri moških. Tem so pokazali fotografijo ženske, ki masturbira, in zenice so se jim razširile. Pokazali so jim tudi fotografijo moškega in tudi tukaj so se zenice malce razširile.
Avtor študije Ritch C. Savin-Williams pravi, da je ideja o biseksualnosti vedno bolj sprejemljiva, še posebej pri ženskah. Moški se namreč še vedno borijo s patriarhalno stigmo.
Sicer pa je bilo opravljenih že kar nekaj študij, kjer so prišli do zaključka, da so ženske po naravi biseksualke.

The Hawking Excitation 5 trenutkov, ko nas je Stephen Hawking nasmejal do solz andrew-neel-237802-unsplash Tega nikakor ne smete narediti na intervjuju za službo giphy (2) V teh letih je življenje najdražje Screen Shot 2018-03-13 at 09.13.34 copy Kaj ženske privlači na moških? (ni enako temu, kar misli večina moških) · ·