Stvari, ki si jih dotaknemo v enem dnevu.
V zraku · buzz buzz

Tako kot je presenetljiv podatek, kolikokrat na dan pogledamo na telefon, je presenetljiv podatek, koliko stvari se ljudje dotaknemo v 24 urah. Pomislite, koliko stvari se dotaknete v eni uri. Kljuka, skodelica kave, stol, tipkovnica … Toliko različnih stvari. Zdaj pa samo pomislite, koliko to znese v enem dnevu. Umetnica Paula Zuccotti je v svojem projektu Every Thing We Touch raziskovala prav to.

Število stvari, ki se jih ljudje dotaknemo v 24 urah, je presenetljivo. Dokaz je delo umetnice Paule Zuccotti, ki je v svojem projektu Every Thing We Touch ljudi z različnih koncev sveta (od Melbourna do Madrida) prosila, naj si zapišejo stvari, ki se jih dotaknejo čez dan, potem pa je vse predmete zložila predse in zbirko fotografirala.

PREBERITE ŠE: Najdete pando med snežaki? Izziv, ki je obnorel splet!

In čeprav je izpustila tako očitne stvari, kot so hladilnik, kljuke, straniščna školjka, pipa in mikrovalovna pečica, so fotografije odličen prikaz življenja posameznika in nekakšen dnevniški zapis, ki nam razkrije marsikaj o človeku.

Julia, 39, London, AnglijaOdpri galerijo

4. Proti vetru, Kanada National Geographic: najbolj priljubljene fotografije leta 2015 Globalno segrevanje Prej in potem: posledice globalnega segrevanja v sliki Igrače, ki so bila nekoč top božična darila. Otroške igrače, ki so po naključju postale božični hit Nagradna igra Durex Nagradna igra: božični darilni paket Durex