source
V zraku · dizajn

Na prvi pogled se zdi, da je naša odvisnost od uporabe mobilnega telefona neobvladljiva. Morda pa temu vendarle ni tako. Avstrijski dizajner Klemens Schillinger se je namreč domislil prav posebne inovacije – Substitute Phone vam bo pomagal odložiti vaš pametni telefon na stran.

Znano je, da kajenje težko opustimo ne le zaradi nikotina, temveč tudi zaradi dejstva, da se navadimo neprestano nekaj držati v rokah. Podobna situacija nastaja tudi pri uporabi telefona. Schillinger meni, da imamo ljudje navado, da neprestano preverjamo stanje našega mobilnika, četudi ne pričakujemo novega sporočila ali klica. Prav to opažanje ga je spodbudilo k temu, da izumi izdelek, ki bo ljudem pomagal pregnati to nepotrebno navado.

Substitute Phone bo izdan v petih različnih modelih. Namesto zaslona ima na posebnih mestih vstavljene kroglice, izdelane iz naravnega kamna. Ta domiselni dizajn nam omogoča, da s prsti opravljamo enako gibanje, kot bi ga, če bi uporabljali našo mobilno napravo.


iguaneye-jungle-ergonomic-flip-flop-designboom-1800 Iguaneye Jungle: natikači po navdihu amazonskih Indijancev Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki. Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki Galerija94_24 Galerija D94: kjer so doma edinstvena darila Arkup – plavajoči dom, ki vas bo varoval pred hurikani. Arkup: plavajoči dom, ki vas bo varoval pred hurikani · · ·