Kotičkov za "viharjenje možganov" je kar nekaj. Foto: Barbarian Group.
Utrip mesta · arhitektura

Izziv je bil ustvariti najbolj kreativno okolje, ki bi kar kipelo od sodelovanja. Rezultat je miza idej, ki si jo deli natančno 125 zaposlenih.

Pri Barbarian Group, kjer je našla dom ta miza, verjamejo v ideje, ki zbudijo reakcije. Želeli so kreativno okolje, ki bi rojevalo nove ideje in sodelovanja. Želeli so nekaj, kar bi Barbarian pleme, kot se predstavijo, vsak dan osrečevalo in navdihovalo.

Vodilni pri podjetju so se obrnili k arhitektu Clivu Wilkinsonu. Njega so izbrali zato, ker ga – tako kot njih – v svetu dolgočasne enoličnosti zanimajo res zanimive stvari. Kot je miza, ki si jo lahko deli vseh 125 zaposlenih, a hkrati posamezniku dopušča svojo intimo znotraj delavnega okolja.

Valovit dizajn, zgoraj minimalistična svetleča belina, spodaj topel les, pod mizo se lahko sprehodimo, v mizi so knjižne police, je prostor za druženje in deljenje idej in je prostor za delo v miru in tišini. Ta super miza je kot val, ki valovi po prostoru.

Hkrati pa to ni miza samo za zaposlene, to je miza za vse z dobrimi idejami. Ali kot so zapisali v podjetju: “Torej pridite in nas pozdravite, spijte nekaj, si privlecite svoj stol, pogovorimo se o nečem, kar je vredno pogovora”. Odprto in široko razmišljanje je pravzaprav precej pričakovano v pisarni s tako kul mizo.

Kiosk-cMakeArchitects-21 Skulpturna umetnost zložljivih uličnih stojnic Pariz_metro_1.1 Oživljanje opuščenih metro postaj v Parizu Hiša na kolih Vizija futuristične samozadostne hišice na hoduljah Osupljivi muzej, vklesan v goro · · · · · ·