Surferski park NLand
Utrip mesta · destinacija

NLand je raj za surferje. Tu so namreč vedno valovi. Tu ni bojazni, da valov ne bo ali da ne bodo dovolj visoki. Tu, na obali mesta Austin (ZDA), se vsak dan zvrsti na tisoče znanju in izkušnjam surferja prilagojenih valov, ki samo čakajo, da se jih zajaha. Nič več pogledovanja v nebo in proti obzorju. NLand vam omogoča, da si valove ukrojite po meri! NLand je namreč umetna laguna, ki sama ustvarja valove.

Čeprav sta še do nedavnega Maroko in Avstralija veljala za surferska nebesa, pa so se ta zdaj preselila v Teksas (ZDA), kjer so nedavno odprli surferski park NLand, laguno z umetnimi valovi, ki so prilagojeni znanju in izkušnjam surferja.

PREBERITE ŠE: Snowdinia – raj za deskarje na vodi z umetnimi valovi, ki vas nosijo kar 150 metrov

Surferski park NLand je samozadosten, voda (deževnica) namreč nenehno kroži in pri tem na račun filtriranja ostaja neoporečna. Wavegarden je namenjen tako izkušenim deskarjem kot začetnikom, ki so jim na razpolago trenerji surfanja. Umetno vodno zajetje v velikosti devetih nogometnih igrišč se ponaša z valovi, visokimi med pol in 1,9 metra, tubularni valovi pa se lomijo tudi do 30 sekund.

Strahu pred gnečo ni, saj lahko NLand sprejme do 120 surferjev hkrati. To pa ni edini raj za surferje na Zemlji. Lani so v Walesu odprli Snowdinio, umetno jezero, ki surferje na valovih nosi kar 150 metrov daleč.

Galerija – surferski park NLand:

Surferski park NLandOdpri galerijo

Dunaj: kulturna, gospodarska in politična prestolnica Dunaj: razlogi, zaradi katerih se boste zaljubili v avstrijsko prestolnico Vlakec je ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti v Postojnski jami. Postojnska jama bo podrla izjemen rekord New York, nove Benetke? New York – ameriške Benetke? Namesto s taksijem z gondolo? Jacob's Well je osupljiv, 3,7 metra širok in 37 metrov globok izvir, sicer nadvse priljubljeno kopališče za najpogumnejše. Zakaj za najpogumnejše? Tukaj je življenje izgubilo že 8 ljudi. Srhljivi kraji na Zemlji, ki jih obiščejo le najpogumnejši · ·