Surgo, najboljši gorski reševalec
Utrip mesta · mobilno

V tem trenutku Surgo obstaja le kot koncept. Model v razmerju 1 : 10 pomaga pri boljši predstavi, kakšen bi ta gorski reševalec lahko dejansko bil. Ideja zagotovo ni slaba in obstaja velika verjetnost, da bo Surgo v bližnji prihodnosti resnično reševal življenja.

Gorskega reševalca Surgo Mountain Rescue Vehicle so si zamislil pri poljskem podjetju 2sympleks, ki ima med svojimi dizajni že kar nekaj terenskih vozil. SUV ima prostora za 8 ljudi in za vso potrebno reševalno opremo. Zaradi zasnove in velike oddaljenosti od tal lahko Surgo z lahkoto doseže tudi najzahtevnejše terene. Kljub velikosti se zaradi štirikolesnega krmiljenja znajde na praktično vsakem terenu. Prednji del je nenavadno ozek, a s povsem določenim namenom. Tako so ustvarjalci namreč naredili prostor za ogromne amortizerje in vzmeti, s prav tako ogromnim hodom. Podvozje omogoča nastavitev, s katerimi je možno prevoziti do skoraj 90-stopinjske vstopne in izstopne kote.

Potniška kabina ima veliko vetrobransko steklo, kar omogoča maksimalen pregled nad okolico in stanjem terena. Pred voznikom ni veliko instrumentov, samo nekaj osnovnih, da se lahko voznik povsem posveti vožnji po zahtevnem terenu. Zaslon za navigacijo do ponesrečenca je pred sovoznikom, ki pomaga vozniku pri navigaciji. Zadnjih šest sedežev je mogoče zložiti, s tem pa ustvarimo dovolj prostora za nosila. Ali bo Surgo resnično zaživel ali ne, bomo še videli, smo pa prepričani, da bi ga z veseljem uporabljali prav vsi gorski reševalci.

PREBERITE ŠE: ALFA ROMEO C18: FUTURISTIČNI KONCEPT, ZA VOLAN KATEREGA SODI JAMES BOND

Galerija slik: Surgo, najboljši gorski reševalec

Surgo, najboljši gorski reševalecOdpri galerijo

Koncept Kia Proceed Koncept Kia Proceed: nova presunljiva Kia 1000-500-citymagazine-cover Brabus 900 “One of Ten”: Brabusov najmočnejši dvanajstvaljni terenec na svetu Honda Urban EV Concept unveiled at the Frankfurt Motor Show Honda Urban EV Concept: Hondina električna prihodnost Novi Porsche Cayenne Turbo (2019) Novi Porsche Cayenne Turbo (2019): kajenski poper še v turbo različici · · · · ·