Surrealistični prizori ustvarjeni s pametnim telefonom
V zraku · buzz buzz

Surrealistični prizori, ki jim boste priča v nadaljevanju, niso nastali v čudovitem svetu Photoshopa, na kar bi verjetno naprej pomislili. Njihov avtor Charlie Davoli je namreč vse fotografije ustvaril kar na pametnem telefonu (iPhonu, če smo natančni), za dodajanje nadrealističnih prvin v sicer realistične prizore oziroma kombiniranje dveh svetov pa je uporabil zgolj mobilne aplikacije.

Kje so že časi, ko je mobilni telefon obvladal zgolj klice in pošiljanje kratkih sporočil! Surrealistični prizori, ki vam jih predstavljamo, so namreč v celoti ustvarjeni na pametnem telefonu! Prihajajo iz glave Charlieja Davolija, ki obožuje fotografijo in s svojim iPhonom ne zamudi priložnosti, da v objektiv ujame vse, kar pritegne njegovo pozornost, ”izbranke” pa potem prosto po svoji domišljiji obdela s pomočjo aplikacij za iPhone, kot so PsTouch, iDesign, Superimpose in MatterApp e Mextures.

PREBERITE ŠE: Trans-actions – surrealistična arhitektura v osrčju narave

Na Davolijeva dela močno vplivajo vizualni umetnik Giorgi De Chirico, geometrijski elementi gibanja Bauhause ter pop art umetnika Andyja Warhola in Roya Lichensteina, sam pa prispeva znanstvenofantastične retro elemente.

Surrealistični prizori, ustvarjeni na pametnem telefonu:

Surrealistični prizori ustvarjeni s pametnim telefonomOdpri galerijo
Vstop v novo leto 2016 Praznovanje novega leta (2016) po svetu (v sliki) Zmagovite fotografije leta 2015 Vse zmagovite fotografije leta 2015 Odpiranje penine s pametnim telefonom Kako odpreti penino s pametnim telefonom? Najbolj smešne foto bombe leta 2015 Najboljše fotobombe leta 2015 · ·