Svetovne znamenitosti kot del nečesa drugega.
V zraku · buzz buzz

Iz turističnih krajev se običajno vsi vračamo z enakimi fotografijami svetovnih znamenitosti, Rich McCor pa se je odločil, da znamenitosti, ki jih vsi dobro poznamo, posname na izviren in še nikoli viden način. V kombinaciji s papirnatimi izrezki so postale del neke druge zgodbe, ki jo piše na Instagramu.

Svetovne znamenitosti bomo, pa naj se še tako trudimo, v objektiv težko ujeli drugače kot prej že kdo drug. Richu McCoru je to uspelo. S svojo serijo fotografij na Instagramu nam je namreč svetovne znamenitosti prikazal v povsem novi luči, takšne, kot jih še ne poznamo, to pa mu je uspelo z enim samim preprostim, a briljantnim detajlom – s papirnatimi izrezki. Vse se je začelo, ko se je odločil, da postane turist v lastnem kraju, saj je želel videti London, ki ga je ignoriral, raziskati znamenitosti in pikantnosti iz zgodovine. Pri tem se mu je utrnila ideja o fotografiranju znamenitosti na edinstven način.

PREBERITE ŠE: 26 fotografij, ki do popolnosti strnejo življenje z dojenčkom

Najprej je bolj za šalo kot zares znameniti Big Ben spremenil v ročno uro, in ko so bili nad fotografijo navdušeni mimoidoči, ga je to spodbudilo, da se je lotil tudi drugih znamenitosti. Danes je njegov profil na Instagramu poln takšnih fotografij, ki jih dopolnjujejo zanimivosti o turistični atrakciji. Posnetki so pritegnili tudi pozornost popotniškega vodnika Lonely Planeta, ki ga je poslal v različna evropska mesta, da jih posname še več.

Svetovne znamenitosti, kot jih še ne poznate:

Slavolok zmage, ParizOdpri galerijo
Človeška največja zabloda Zgodba o največji zablodi človeštva ti bo za vedno spremenila življenje Omejena kolekcija #stayGOALden Passion Planner Limited Edition – omejena kolekcija osebnih planerjev Man reading newspaper 10 jutranjih navad najbolj uspešnih ljudi Jesen - v kraljestvu barv Najlepše fotografije jeseni ali zakaj je jesen najlepši čas v letu ·