Katera piva ljudje najraje pijejo po različnih državah sveta?
V zraku · buzz buzz

Vas zanima, katero pivo je najbolj priljubljeno v posamezni državi? Če ni neznanka, da Slovenci najraje pijemo Laško pivo, pa so nam preference pivopivcev drugih držav bolj ali manj neznane. Nič več, kajti svetovni zemljevid najbolj priljubljenega piva v posameznih državah razkriva na katero pivo prisegajo državljani v več kot 100 različnih državah sveta.

Vinepair je izdelal svetovni zemljevid najbolj priljubljenega piva v posameznih državah glede na tržni delež. Vprašanje, katero ”pivce za živce” je najbolj priljubljeno pri nas, je otročje lahko, saj med Slovenci že lep čas kraljuje Laško pivo. A druge države so za nas večinoma neznanka. Za Čehe bi morda še znali uganiti, tudi za Hrvate, Avstrijce, Nemce, morda Nizozemce in Angleže, od tu naprej pa je tema. K sreči nam bo sveže ”zvarjen” zemljevid osvetlil situacijo in razkril najbolj priljubljenega piva v več kot 100 držav sveta. Za preostalih 94 pa se boste mogli v podatke zakopati sami.

PREBERITE ŠE: Katero je najbolje prodajano pivo na svetu? Odgovor vas bo morda presenetil!

Kot boste videli, je ‘‘pivska” krajina tako pisana, kot je pisan naš planet, čeprav nadaljnje poizvedovanje razkrije, da je večina različnih znamk piva v rokah peščice multinacionalk. In v ta boben zdaj sodi tudi naša Pivovarna Laško. Kakorkoli, zemljevid naj pivopivcem služi kot vodnik, kateri hmeljev napitek, ki je po svetovni porabi tretja pijača za vodo in čajem, mora med obiskom države nujno poskusiti.

UV poslikave na telesih Bodyscapes Bodyscapes – slike na golih telesih, ki oživijo pod UV lučjo naslovna #combophoto: surrealni prizori iz dveh združenih fotografij Psi, ki so podlegli spancu Prikupni posnetki psov, ki jih je (skoraj) premagal spanec PicMonkey Collage Stand Up For The Pregnant: ljubke ilustracije, ki nas opomnijo, da nosečnicam odstopimo sedež ·