sun_sun_1_jb (1)
Kulturni izbor

Ustvarjalni center Švicarija je novo kulturno, izobraževalno in ustvarjalno središče, ki se nahaja v izjemnem okolju ljubljanskega mestnega parka Tivoli in je del Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Nudi delovne in bivalne ateljeje domačim umetnikom in rezidence za mednarodne ustvarjalce, prav tako pa se v njem odvija živahen kulturni program.

Leta 1835 je bilo tu zgrajeno leseno gostišče z imenom Švicarija, ki ga je na začetku dvajsetega stoletja zamenjal hotel Tivoli, ki je kmalu zaslovel kot zbirališče literatov, umetnikov in boemov. Po zatonu hotela so stavbo naselili ruski imigranti, po drugi svetovni vojni pa tudi socialno ogroženi prebivalci ter številni priznani domači likovni umetniki, ki so si tu uredili delovne prostore.

Projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava nas skozi prizmo kulturne zgodovine, arhitekture in vizualne umetnosti popelje v preteklost stavbe, nam razkrije nedavno prenovo in predstavi delovanje umetnikov v njej. Razstavo dopolnjujejo raznovrstne pedagoške aktivnosti za otroke, mlade, odrasle in družine z inkluzivnim, inovativnim in angažiranim pristopom do obiskovalcev. Skozi predavanja, vodstva, pogovore in druge dogodke aktualizirajo dediščino Švicarije in tako postanejo del njenega novega življenja.


Former South African President Nelson Mandela smiles for photographers in Johannesburg 10+ motivacijskih citatov Nelsona Mandele, ki vas bodo dvignili roke-cover Gigantski roki v znak podpore – mojstrovina v Benetkah _565eb00a3a0a4 Best of Culture in Ljubljana: najboljše kulturne ustanove v Ljubljani so … Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta · ·