JAPAN-LIFESTYLE-LABOUR-TECHNOLOGY
V zraku · tehnologija · gadgeti

Japonska kultura je naravnana tako, da delavce spodbuja k opravljanju nadur. Zaradi tega prihaja do krajšanja časa, ki ga ima posameznik na voljo za družino in razne aktivnosti. Pretirana iztrošenost lahko privede tudi do smrti. Zato je japonska korporacija Taisei razkrila novo inovacijo, ki naj bi rešila te težave – dron T-Frend.

T-Frend bo njihovim zaposlenim onemogočil delo po koncu delovnega časa. Med drugim je namenjen nadzorovanju pisarne s kamero, njegova posebnost pa je predvajanje glasbe in brnenje, ki označuje konec delovnika. Odgovorni v podjetju pričakujejo, da se ob teh zvočnih signalih zaposleni ne bodo mogli skoncentrirati.

T-Frend bo na Japonskem na voljo aprila naslednje leto. Ponujen bo kot storitev, za katero bo treba odšteti 443 dolarjev mesečno. Pričakuje se, da ga bodo uporabljala srednje velika in velika podjetja, ki si lahko takšno naložbo privoščijo.

PREBERITE ŠE: IBUBBLE: PODVODNI DRON ZA VISOKOLOČJIVOSTNE POSNETKE

Kmalu bomo lahko izvedeli, ali bo T-Frend upravičil pričakovanja. Japonska si z različnimi strategijami že nekaj časa želi spodbuditi kakovost življenja državljanov. Morda bo prav T-Frend pripomogel pri doseganju tega cilja.


Ember-Ceramic-Mug_329149 Skodelica Ember: da se vaša kava nikoli ne bo ohladila 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za igričarje c5baea6be2673a89fbcd9be22b5d0dea_original Veiled: prvi leseni polnilnik na sončno energijo na svetu 0bffdd0d5103e839a55808ef15e4a071 Kodak Mini Shot Instant: zabavna igračka za ljubitelje instant fotografije · · · · · ·