Shining Hand Ranch.
Utrip mesta · arhitektura

Ne sodi vsebine knjige po videzu platnice!

Zmaji, bitke in drzne pustolovščine. Fantazijski romani vas lahko odpeljejo v fiktivne svetove, a kaj, če bi lahko vsak dan resnično živeli v kraljestvu?

Edu Bemisu, umetniku in arhitektu, je to uspelo. V tej unikatni hiši z imenom Shining Hand Ranch, ki stoji v Oregonu, je vsak detajl izdelan do popolnosti, kot da gre za vilo iz najljubše fantazijske knjige.

To sanjsko hišo so ustvarili po meri lokalni umetniki, izdelana pa je iz okolju prijaznih elementov. Prostor se ogreva in hladi z uporabo geotermalne energije, ima tudi solarno ogrevan bazen. Zapleteni, ročno izdelani kosi pohištva in drugi elementi v hiši pa so tisto ključno, kar naredi ta dom edinstven.

Kako zapleteno je bilo ustvarjanje te hiše, je jasno že iz informacije o tem, da je Bemis porabil šest mesecev za izdelavo vhodnih vrat. 8881 kvadratnih metrov se razteza na 706 hektarjih, na vas pa je, da pripeljete svojega zmaja in se odpoveste 7.600.000 ameriškim dolarjem (preračunano 6.500.000 evrov), če želite, da je vila vaša.

Galerija: Fantazijska vila

Shining Hand Ranch.Odpri galerijo
sam-wermut-553185-unsplash Nogometni stadioni za svetovna prvenstva, ki so imeli največji vpliv na mesta in šport sanjski mali domovi Majhni domovi, ki so tako ljubki, da bodo stopili tvoje srce Projekt Helena (Foto: POKE) Sanjsko stanovanje v Ljubljani, ki si ga želiš tudi ti BIG-Bjarke-Tiny-House-4 Mini hiška, ki jo lahko zgradiš kjerkoli · · · · · ·