ezgif.com-webp-to-jpg (6)
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Quetzalcoatl oziroma Pernata kača je bog starodavnih srednjeameriških ljudstev, ki je ljudem prinesel modrost in kulturo. Čeprav ga mnogi častijo še danes, pa nihče ni pričakoval, da bo dobil novo domovanje.

Nido de Quetzalcoatl, v prevodu Quetzalcoatlovo gnezdo, je nenavadna hiša v bližini Mexico Cityja. Pozornost vzbuja z edinstvenim dizajnom, pod katerega se je podpisal arhitekt Javier Senosiain. Verjeli ali ne, stavba ima obliko kače, odslej pa jo lahko najamete prek spletne strani Airbnb.

Senosiainova struktura se razprostira na 5000 kvadratnih metrih površine. Mogočna kača se ponaša s kombinacijo zelene, modre, roza in oranžne barve. Turistom je sicer namenjenih 10 stanovanj, ob obisku pa bodo doživeli pristno psihedelično izkušnjo.

Mehiški arhitekt se je ob načrtovanju spopadel z neravnim terenom, ki mu je prilagodil obliko hiše. Zanimivo je, da se je za kačo z odprtim žrelom odločil zato, ker ga je nanjo spominjal vhod v jamo na pobočju.

Če želite izkusiti, kako je videti življenje v notranjosti kače, si lahko namestitev zagotovite tukaj.

Galerija – Nido de Quetzalcoatl

Nido de QuetzalcoatlOdpri galerijo

ZRE_Schwendi_01_Titelbild Zero Real Estate: hotel brez sten in stropa pod švicarskim nebom creative-design-giant-hands-bridge-ba-na-hills-vietnam-5b5ec9f07c1d1__700 Dih jemajoči most v Vietnamu, ki spominja na film Gospodarja prstanov Plavajoči park Rotterdam Plavajoči park v Rotterdamu je v celoti zgrajen iz odpadne plastike Gibraltar Skywalk Je to najbolj nora razgledna točka na svetu? · · ·