alexandra-gorn-471463
V zraku · buzz buzz

Ko se po napornem dnevu v večernih urah uležemo v domačo posteljo, si želimo čim prej zaspati. Včasih pa to na žalost ni mogoče. Pogosto začnemo razmišljati o različnih stvareh ravno takrat, ko je to najmanj potrebno.

Nova raziskava, ki je bila objavljena v reviji Journal of Experiment Psychology, je razkrila rešitev. Končno bomo lahko zaspali brez težav.

Preden se odpravimo spat, moramo napisati seznam stvari, ki jih moramo postoriti naslednji dan. To bo pripomoglo k temu, da bodo naši možgani nehali delovati in nam tako dovolili, da prej zaspimo.

Raziskovalci so ljudi, ki so sodelovali pri eksperimentu, razdelili v dve skupini. Prva je pred spanjem morala na list napisati seznam opravil za naslednji dan, druga pa dosežke preteklega dne.

Testiranci iz prve skupine so v povprečju zaspali 9 minut prej kot testiranci iz druge skupine.
Opaziti je bilo tudi, da so ljudje, ki so napisali najbolj obširne sezname opravil za naslednji dan, zaspali najhitreje.

S tem, ko zadolžitve zapišemo na list, namesto da o njih razmišljamo, jih shranimo v spomin in ni nevarnosti, da bi jih pozabili. To bo pripomoglo tudi k zmanjšanju stopnje stresa, predvsem pa bo našim možganom omogočilo, da se osredotočijo na spanec.

yaroslav-blokhin-343173 Če si star 24, si še vedno mladostnik, pravi znanost moviepopcorn Ali veš, zakaj v kinu ješ pokovko? brooke-cagle-504479 8 neklišejskih daril za valentinovo, ki niso čokolada ali spodnje perilo giphy (1) Teorije zarote, ki jim internet najbolj verjame · · · · ·