this-terrifying-device-reads-your-mind-and-i-do-not-understand-it-nor-want-to-1500x1000
V zraku · tehnologija · gadgeti

Doslej je veljalo prepričanje, da so misli skrite pred zunanjim svetom in jih poznamo le mi sami. Pozor! To se zna kaj kmalu spremeniti. Znanost je namreč napredovala do te mere, da je sposobna prepoznavati vse, kar se dogaja v človekovi glavi.

Znanstveniki iz Tehnološkega inštituta Massachusettsa so izumili posebno napravo, ki je sposobna brati vaše misli. Namestite jo na stran glave in že je pripravljena za uporabo.

Inovacija vsebuje elektrode, ki zaznajo nevromišične signale na vašem obrazu. Te signale sprožijo notranji tresljaji, do katerih pride ob razmišljanju.

Naprava vsebuje tudi par t. i. “bone-conduction” slušalk, ki obrazne tresljaje prenesejo v notranje uho, ne da bi pri tem blokirale slušni kanal. Tako lahko slišite vse, kar se dogaja okoli vas.

Arnav Kapur, vodilni pri razvoju nove tehnologije, je povedal, da so si z ekipo želeli ustvariti računalniško platformo, ki tesno povezuje človeka s tehnologijo in vzbuja občutek širjenja kognicije zunaj okvirjev telesa. Čeprav misel na to, da naprava prepozna vaša iskrena prepričanja, marsikoga straši, pa je znanstvenikom cilj gotovo uspelo izpolniti.

p-1-this-adorable-robot-connects-lonely-millennials Fribo: robot za same in osamljene Aspire_S24_overview_hero_large Acer Aspire S 24: najtanjši Acerjev ‘vse v enem’ računalnik doslej GoPro Hero Novi GoPro Hero: kot nalašč za novopečene snemalce tab_10.0 Acer Chromebook Tab 10: Google s svojo prvo tablico Chromebook · ·