damir-spanic-8SuZ4l4C3FA-unsplash
V zraku · odnosi

Kaj hitro se ti lahko zgodi, da partner začne s tabo manipulirati. In ker si vanj tako zaljubljena, morda tega ne boš niti opazila. Zato bodi pozorna na te njegove besede!

V razmerjih, v katerih je prisotno ljubosumje, hitro pride tudi do manipulacije. Če te na prvi pogled krasen partner pogosto čustveno zmede in prepriča v stvari, v katere sicer ne verjameš in jih nikoli ne bi naredila, si verjetno v razmerju z manipulatorjem.

Verjetnost, da si kakšnega od teh stavkov že slišala, je velika, zato bodi naslednjič pozorna na izgovorjene besede in se takrat odzovite drugače kot sicer.

1. “Pretiravaš in preveč analiziraš.”

Če vaš partner namerno izziva v vas negativna čustva, nato pa zatrjuje, da ni storil nič narobe, ste lahko prepričani, da ne pretiravate. Manipulator vas bo prepričal, da začnete dvomiti v svojo intuicijo, namerno pa se bo vedel tako, da boste dvomili vas, nato pa vas bo zaradi vaših dvomov kritiziral.

2. “Sovražim, ko dramatiziraš.”

Vsakič, ko mu želite zaupati svoja čustva, skrbi in težave, ki so povezane tudi z njim, bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da se boste zaradi tega počutili zelo slabo. Isto bo naredil tudi takrat, ko se boste odzvali na njegovo grdo obnašanje. Manipulator se ne želi spremeniti. Prisilil vas bo v to, da naredi tisto, kar vam bo naročil. Večno bo igral žrtev, tudi v situacijah, ko je naredil napako in je kriv.

3. “Preobčutljiva si.”

Manipulator se vam bo zelo posvečal in skrbel za vas, nato pa se bo začelo ignoriranje in zavračanje. Ker boste nesrečni, mu boste to tudi pokazali, on pa vas bo zaradi tega kritiziral in obtoževal, da ste preveč občutljivi in imate previsoka pričakovanja.

4. “Vse razumeš narobe.”

V vsakem razmerju obstajajo nesporazumi, vendar ga manipulator namerno ustvarja. Namerno vas bodo izzival, nato pa vas bo obtožili za to, da je spor tudi nastal.

5. “Nora si.”

Ko boste končno ugotovili, da manipulira z vami in bo manipulator zaznal, da veste, kakšno igro igra, vas bo žalil na vse možne načine. Prisilil vas bo v to, da podvomite v svoj razum. Rekel vam bo, da ste nori in ljubosumni le zato, da nehate dvomiti v tisto, kar je dejansko resnica.

romantic-couple-spending-time-together-on-seashore-in-autumn-4530095 (1) Kako preživeti sušno obdobje in kako v spalnico povrniti strast, pa tudi če ste samski? beach-couple-dawn-dusk-285938 Ko moški ljubi žensko: te stvari bo izgovoril le, če je vate resnično zaljubljen! 89320511_637656250391337_8459504832937768507_n Zakaj so starejše ženske za moške tako fatalne: 7 stvari, ki jih delajo magnetno privlačne! allan-filipe-santos-dias-NpR5YX7un4M-unsplash 11 ključnih trenutkov za nezvestobo v vsakem odnosu · ·