Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče
Utrip mesta · zdravje & lepota

Sonce je že začelo kazati svoje zobe, zato je prav, da zaščitite svojo kožo pred nevarnostmi, ki prežijo – težko pričakujete, da vas ne bo nič opeklo, a lahko se izognete večjim poškodbam kože tako, da spoznate razloge, zaradi katerih sončna krema ne učinkuje.

Čeprav dermatologi svetujejo, da bi morali kremo uporabljati 12 mesecev, se, če ste iskreni, se tudi vi nanjo spomnite poleti, ko sončni žarki začnejo kazati zobe.
In tudi letos ne smete pričakovati, da se boste izognili opeklinam, saj obstaja kopica dejavnikov, zaradi katerih sončna krema ne učinkuje in nanje ljudje niso ravno pozorni. A bi morali, ker gre za vašo kožo, vaše zdravje!

Zaradi tega sončna krema ne učinkuje …

Napačno kombinirate sončno kremo z drugimi izdelki za nego kože

Pomembno je, da veste, kako kombinirati sončno kremo z drugimi izdelki za nego kože in dekorativno kozmetiko, saj je od tega odvisno, ali bo sončna krema učinkovala. Kremo bi domnevno morali nanesti po izdelku za vlaženje kože, pravijo dermatologi.

Nato bi morali počakati 20 minut, preden nanesete kozmetiko. Uslugo si boste naredili tudi, če so v ličilih prisotni elementi za zaščito pred soncem. Vendar ti naj ne bi bili dovolj močni, da vas bodo zaščitili pred močnimi sončnimi žarki, zato uporabite kremo s konkretno zaščito.

Nepravilno nanašate sončno kremo

V nekaterih študijah naj bi ugotovili, da ljudje pri nanašanju kreme zgrešijo 11 % obraza – pozabili naj bi nanesti kremo na področje okoli oči, kjer je koža tanka in ranljiva. Podobno se zgodi s predelom ušes, vratu in ustnic ter nosu, čela in brade.

Ne poznate razlike med kremo za sončenje in samoporjavitev

Dekleta, ki imajo rada porjavelo kožo, ponavadi uporabljajo kreme za samoporjavitev, s čimer se pripravijo na prihajajoče poletje. Vendar pozabijo, da obstaja razlika med kremo za sončenje in samoporjavitev! Slednja naj bi skrbela le za to, da se koža “obarva”, kar pomeni, da ta ni zaščitena pred soncem in ni porjavela po naravni poti. Morate nanesti tudi kremo za sončenje, sicer boste dobili opekline, pravijo dermatologi.

Nanašate nezadostno količino sončne kreme

Ni pomembno zgolj to, da kremo nanesete na vsako področje kože, temveč morate poskrbeti tudi za ustrezno količino. Nenapisano pravilo pravi, da odrasle osebe potrebujejo dve čajni žlički sončne kreme za pokrivanje kože obraza, vratu in rok. Pomembno je, da preberete navodila za uporabo sončne kreme, preden jo nanesete, sicer je domnevno najbolje, da, potem ko naneste kremo, počakate 20 minut, da se ta vpije, preden se izpostavite soncu.

Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli taisiia-stupak-a6u6Eh3mrQY-unsplash Ljudje, ki zjutraj postiljajo posteljo, več seksajo! Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) shutterstock_1328374673 Maj je mednarodni mesec samozadovoljevanja! ·