Tako je videti proizvodnja najbolj kakovostnih replik čevljev v ‘kitajskem mestu ponaredkov’.
V zraku · buzz buzz

Misel na to, da bi nosili repliko originalov, je za nekatere ljudi grozovita. Tisti, ki vam ne pade na pamet, da bi vrtoglave količine denarja metali na čevlje, za katere niti ne veste, ali so pristni, in si raje privoščite replike, lahko zdaj vidite ‘raj’, kjer nastajajo najbolj kakovostni približki originalov.

Tudi če sodite med ‘zbiratelje čevljev’, se pogosto lahko zgodi, da si kakšnega modela ne morete privoščiti zaradi vrtoglave cene. To je tudi razlog, zakaj nekateri oboževalci čevljev raje prisegajo na ponaredke.

V zadnjih letih so se mnoge svetovne tovarne, ki proizvajajo ponaredke, zaprle. Kljub temu pa Putian, ki že nekdaj velja za ‘kitajsko mesto ponaredkov’, še naprej uspeva v proizvodnji replik najbolj znanih blagovnih znamk.

Svojo ‘srečo’ v ponarejanju je našel tudi Chan, nekdanji študent medicine v Združenem kraljestvu, ki pravi, da oblasti v tem mestu zamižijo na eno oko pri preganjanju izdelovalcev replik, čeprav nekatera podjetja izdelujejo ponaredke, ki jih na svojih prodajnih mestih označujejo kot vrhunske originale. Izdelovanje in prodajanje replik je hrbtenica Putiana, saj na tak način cveti njihova ekonomija.

Obutvena industrija se razvija, zato se bo tudi na Kitajskem povečalo število prevar. Za VICE News Chan pripoveduje, da gre za ‘win-win’ situacijo za oblikovalce replik, kupce in celo originalne blagovne znamke zaradi ozaveščenosti o specifično določeni blagovni znamki. “Če želiš narediti pravo repliko, moraš imeti original, ki ga popolnoma dekonstruiraš,” pravi Chan.

V videu tako Chan pokaže čevlje Balenciago Triple S in Off-White x Converse, za katere pravi, da so visokokakovostne replike, ki ponazarjajo, kako zelo podobne so dejanskim različicam. Chan razkriva, da njegovi kupci pričakujejo popolnost tudi pri ponaredkih, saj ga ena negativna spletna kritika lahko stane več deset tisoč dolarjev.

Chan pravi, da, ko nosite čevlje, nihče ne bo od blizu analiziral, ali gre za ponaredek. “Normalna oseba tega ne počne. Vse te stvari dejansko niso pomembne v resničnem življenju,” zaključi.

Kavo že celo življenje pripravljaš narobe. Kavo že celo življenje pripravljaš narobe Na dogodku se združijo jadralci z vsega sveta. Barkovljanka 2018: 50. obletnica največje jadralske regate Batmana je ustavila policija, kljub temu da ni naredil prekrška. Batmana je ustavila policija, čeprav ni naredil prekrška Apokaliptična satelitska slika NASE kaže svet v ognju. Apokaliptična satelitska slika Nase kaže svet v ognju · · · ·