shutterstock_354603494
V zraku · buzz buzz

Na svetu je veliko ljudi, a le redkim lahko rečemo ČLOVEK. In na žalost, tega ne moremo reči osebi, ki igra plemenitost, a ti je pripravljena zariti nož v hrbet.

Obstajajo ljudje, ki brez slabe vesti širijo laži in si izmišljajo stvari samo zato, da bi uničil naš ugled. In vse to počnejo z enim ciljem – da bi nam čustveno, fizično ali materialno škodovali.

Osebe, ki imajo pokvarjeno srce, so tudi manipulatorji, ki vas taktično zapeljejo zaradi lastnih interesov. Ko je cilj dosežen, vas odvržejo kot cunjo in iščejo novo žrtev.

Spretnih manipulatorjev, ki igrajo plemenitost, ni lahko prepoznati, vendar, verjemite, prišel bo trenutek, ko bodo s svojimi dejanji nezavedno razkrili, da so vam pripravljeni zariti nož v hrbet. Takrat bi vam moralo biti jasno, s kom imate opravka.

Tako prepoznaš osebo, ki ti bo zarila nož v hrbet:

Sovražno govorijo o drugih osebah

Lagali bi, če bi rekli, da niste tudi vi kdaj o drugi osebi slabo govorili. Pri večini ljudi gre za trenutek slabosti, ker naša čustva premagajo razum innam je kasneje žal za izgovorjene besede. Osebe, ki imajo pokvarjeno srce, ne poznajo občutka slabe vesti in kesanja. In tudi njihove besede so v večini primerov sovražno obarvane.

Če zlonamerna oseba nenehno sovražno govori zoper tretjo osebo, ki ni prisotna, je to očiten znak, da ste v bližini strupenega bitja, ki bo tudi zoper vas govorilo slabo, ko bo le imelo priložnost. V najslabšem primeru bo takšna oseba spremenila dejstva v laži, kar lahko vpliva na vaš ugled.

V navadi jim je, da lažejo

Čisto vsi ljudje smo se že kdaj zlagali, vendar je očitna razlika med lažmi, ki imajo lahko negativne posledice in belo lažjo, ki načeloma ne bo nikomur škodovala (čeprav se tudi tega izogibajte). Če je osebi že v navadi, da laže, ji lahko brez težav pripišete etiketo lažnivca. Takšne osebe se sploh več ne zavedajo, da lažejo in so slepo prepričane v svoje besede, te pa postanejo njihova nova resničnost.

Težava nastane, ko oseba začne lagati zato, da bi sebe predstavila v pametnejši, močnejši ali boljši luči. Ko jih boste odkrili, vas bodo skušali prepričati v to, da ste nori in da se stvari, o katerih govorite, sploh niso zgodile – strokovno se takšni manipulaciji reče gaslighting.

Uživajo v tuji nesreči

Če osebi ne morete pomagati, je tudi ne mučite. Zlonamernim ljudem to načelo ni znano – v pričo vas se bodo pretvarjali, da jim je hudo za tujo nesrečo, a se bodo v resnici naslajali, ker so slepo prepričani, da bodo na takšen način dosegli lastno srečo.

Njihova zloba doseže vrhunec takrat, ko namerno ustvarijo težave vam in vašim ljubljenim, zato da bi uživali v svoji “stvaritvi”.

Nekateri zlobneži so nasilni in kruti

Četudi nekatere zlonamerne osebe skrivajo svojo zlobo, so med njimi tudi takšne, ki brez težav pokažejo, kaj čutijo. Seveda z nasiljem – to ne pomeni nujno, da vas bodo fizično maltretirali, temveč bodo na številne druge načine kruti, ker morajo izraziti na nek način svojo notranjo bolečino.

Če se nahajte v bližini takšne osebe, bi bilo dobro, da razmislite o pobegu, saj bo morda nekega dne njihova krutost presegla meje in boste resno poškodovani ali življenjsko ogroženi.

Ne počutite se dobro v njihovi bližini

Morda nimate intuicije, da bi takoj zaznali, da je z določeno osebo “nekaj narobe”, a, verjemite: v bližini osebe, ki ima pokvarjeno srce, boste takoj zaznali, da vam njihova prisotnost ne ustreza. Enostavno se ne počutite dobro. Čutite ustesnjenost, četudi vam morda niso ničesar naredili.

Četudi dobro skrivajo, kdo v resnici so, lahko iz njihove energije čutite, da niso dobrega srca. In takrat je pomembno, da zaupate svojemu občutku, ker vas zagotovo ne vara.

Mame, hvala vam za vse: tako je videti 10 cm odprt maternični vrat Mame, hvala vam za vse: tako je videti 10 cm odprt maternični vrat Surova resnica: kaj so otrokom govorili pred 30. leti in kaj jim govorijo danes Surova resnica: kaj so otrokom govorili pred 30. leti in kaj jim govorijo danes Na vadbo lahko pozabiš: ta stvar maščobo preoblikuje v "radiatorčke" Pozabi na vadbo: ta stvar iz maščobe oblikuje “radiatorčke” Ne boš verjela: situacije, ki spravijo v jok tudi največjega “frajerja” Trenutki, ki spravijo v jok tudi najmočnejšega moškega ·