Ilustracije - Donald Trump
Kulturni izbor

Vse odkar je bil za 45. predsednika ZDA izvoljen Donald Trump, poslušamo reakcije politikov, gospodarstvenikov, zvezdnikov in drugih posameznikov, katerih beseda nekaj velja. Ker imate izjav verjetno že vrh glave, smo raje pogledali, kako so se na izvolitev slovenskega zeta na položaj ameriškega predsednika odzvali umetniki.

Donaldu Trumpu vse od vstopa v bitko za ameriškega predsednika pa do zaprtja volišč nihče ni čisto zares pripisoval realnih možnosti za zmago, a zgodilo se je prav to.

Zdaj, ko je vrag vzel šalo, je svet v šoku. Ljudje so zaprepadeni. Nihče ne ve, kaj nas čaka.

View this post on Instagram

🗽

A post shared by Javier Pérez (@cintascotch) on

Svoje mnenje o volji ameriškega ljudstva, ki je Trumpa izbralo za 45. predsednika ZDA, so podali politiki, ki so se večinoma odzvali diplomatsko, medtem ko mnogi zvezdniki in že prej glasni nasprotniki Trumpa še zdaleč niso šparali jezika.

PREBERITE ŠE: [Video] Donald Trump med glasovanjem poškilil na glasovnico Melanie!

View this post on Instagram

#TrumpWins #TheGreatWallOfAmerica

A post shared by Hans Matrimony (@hansmatrimony) on

Svoje svinčnike so ošilili tudi ilustratorji, ki so svoj pogled na zmago Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah izrazili na način, ki ga najbolje obvladajo –z ilustracijami.

Galerija – tako so se na zmago Donalda Trumpa odzvali umetniki:

Oranžna je nova črna.Odpri galerijo

Kinetična instalacija Plastični odsev Plastičen odsev – instalacija, ki trka na našo vest Wasteland Weekend 2016 Wasteland Weekend – največji postapokaliptični festival na svetu Razstava Guillermo del Toro Dobrodošli v fantazijskem svetu Guillerma del Tora Zlato stranišče Zlato stranišče za newyorški Guggenheimov muzej · · · · · ·