valerie-elash-623423-unsplash
V zraku · buzz buzz

Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot … so sinonim za dame prejšnjega stoletja, po katerih se zgledujejo tudi številne sodobne ženske. Več kot očitno je, da se vzorci iz preteklih časov postopoma vračajo v naš vsakdan in bo tudi prava DAMA dobila svoj prostor pod tem soncem. Si tudi ti takšna ali sodiš v krog ‘navadnih’ žensk?

Družba se je močno spremenila v prid žensk, za kar bi se morali zahvaliti predvsem feministkam, ki so se več stoletij borile za boljši jutri žensk iz vseh koncev sveta. In se borijo tudi danes.

Družbena pravila so ženske nekoč omejevala v veliko večji meri kot danes, ko promoviramo svobodo proste izbire, ki omogoča, da ženska postane tisto, kar si želi. In čeprav se na prvi pogled zdi, da je vzdušje resnično naklonjeno ženskam, je v družbi še toliko stereotipov, predsodkov, pravil, idej, misli …, kaj ženska SME in kaj NE.

Že od otroštva nas učijo, da mora biti ženska dama, mnoge sodobne ženske pa ne želijo, da se jih povezuje s to etiketo. Četudi so se borke za pravice izborile za številne svoboščine, so sodobna feministična gibanja ustvarila tudi stigmo in so številni ljudje postali sovražno nastrojeni do feminizma. Beseda dama je tako dobila negativno konotacijo, a biti dama ne pomeni, da so ti odvzete vse radosti življenja, da si nedotakljiva in tiransko nastrojena, temveč imaš visoke standarde in si krepostna.

KAKŠNA JE PRAVA DAMA? VEDENJE, KI TE LOČI OD ‘NAVADNIH’ ŽENSK:

1. Posluša več kot govori.
2. Spoštuje mnenja drugih ljudi. Ne pove vedno svojega mnenja.
3. Sprejema lastnosti, s katerimi se je rodila. Sprejema lastnosti drugih ljudi.
4. Zaveda se, da jo definirala veliko VEČ, kot pa le njeno obnašanje.
5. Dobro premisli vsakič, preden naredi kakšno stvar, ki jo bo obžalovala. Vedno se vpraša, kaj je dobrega v stvari, ki jo bo naredila.
6. Ima lažne prijatelje in sovražnike. Zaveda se, da je tako, ker je uspešna!
7. Z vsemi ljudmi ravna enako in jih dojema kot sebi enake.

8. Dela napake. Zaveda se svojih napak. Časti svoje napake.
9. Če reče, da bo nekaj naredila, to tudi naredi.
10. Hvaležna je vsaki osebi, ki ji je pomagala. Nikoli ne pozabi na njihovo pomoč in jim skuša vrniti še več.
11. Verjame, da je številka ena, a se hkrati zaveda, da ni najboljša.
12. Nikoli se ne posmehuje tuji nesreči.
13. Iskreno in vljudno zna izraziti nestrinjanje z določeno stvarjo ali izreči dobronamerno kritiko.
14. Ne spoštuje tistih, ki si ne zaslužijo njenega spoštovanja.

shutterstock_1295839972 Dokazano: ženske spijo bolje ob psih kot ob moških! makhmutova-dina-xhUBSGzqM-E-unsplash Ni se ji moč upreti: ženska, rojena v tem znamenju, obožuje perverzije Father's Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka Father’s Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka in razbremeni mamico shutterstock_105719558 Želiš živeti srečnejše življenje? Nasmej se, pravi znanost! ·