1000-500-citymagazine-cover (3)
V zraku · dizajn · Utrip mesta · šport

“Pomembno je sodelovati, ne zmagati!“ No ja. Kakorkoli. Olimpijske igre veljajo za največji in najpomembnejši športni dogodek na svetu in za veliko športnikov predstavljajo vrhunec kariere. So seveda tudi športne panoge, ki imajo druge, bolj pomembne dogodke. A noben, razen OI, ne sega v zgodovino približno 2.800 let nazaj. Pariz se poteguje za gostitelja iger 2024 in za to priložnost so pripravili posebna odličja.

Svetovno znani francoski oblikovalec Philippe Starck, ki je sodeloval tudi z našim Gorenjem, je bil naprošen, da oblikuje medalje za Pariz 2024.

To za Starcka sicer ni prvi stik z olimpijskimi igrami, saj je namreč za OI v Albertvillu leta 1992 oblikoval olimpijsko baklo. Večkratni olimpijski zmagovalec Tony Estanguet je pravzaprav tisti, ki je Starcka povabil k oblikovanju medalj za 2024. Starck si je zamislil koncept ‘deljenja’ in ga je poimenoval ‘Made for sharing’. Tako bodo dobitniki medalj lahko svoja odličja delili tudi s svojimi najbližjimi ali strokovno ekipo. Robustno obdelan rob in slikovita površina tvorita odličje, ki se lahko razcepi v 3 ločene enote.

Idejo so v sklopu kandidature predstavili 89 članom Mednarodnega olimpijskega komiteja 11. 7. v Lozani. Protikandidat je še ameriški Los Angeles.

Galerija – Takšne bodo medalje na OI v Parizu 2024

Takšne bodo medalje na OI v Parizu 2024Odpri galerijo
Cocoon Tree: kampiranje nad tlemi Cocoon Tree: kampiranje nad tlemi adadadadsadasd Pohištvo s človeškimi ‘napakami’ H4 Helmfon: čelada za popolno zasebnost Delovna miza s predalnikom za dremanje. Delovna miza s predalnikom za dremanje · · ·