“Tatuji iz sončnih opeklin”: poletni trend ali norost?
Utrip mesta · zdravje & lepota

Tatuji iz sončnih opeklin ne ostanejo na vašem telesu celo življenje, a so enako vprašljivi, kot če si omislite vrisati ime ljubljene osebe na svojo kožo.

Z vprašanjem posledic, ki jih ima sonce za človeško kožo, se ukvarjamo že nekaj časa. In tisti, ki imajo tetovaže na svojem telesu, morajo biti v poletnem času toliko pozornejši, ker ne samo da njihove poslikave bledijo zaradi sonca, temveč so ti deli kože toliko dovzetnejši za razvoj bolezni.

Četudi se ljudje domnevno zavedajo vseh posledic, ki jih ima sonce za kožo, nekateri raje tvegajo, le da bi sledili trendom. Letos so splet ponovno obnoreli “tatuji iz sončnih opeklin”, ki sicer ne zdržijo večno, a so začasno lahko videti zanimivo. Prvič so se pojavili leta 2015, ko je francoski umetnik Thomas Mailaender ustvaril tatuje s pomočjo močnih UV-sončnih žarkov.

Če želite doseči ta videz, boste potrebovali šablono. Poslikavo, ki jo želite naslikati na svojem telesu, postavite na kožo in se sončite. Ko bo koža rdeča, slika pa vidna, ste v trendu … in verjetno tudi v prostorih kliničnega centra zaradi opeklin, ker je vprašljivo, koliko je tovrstno izpostavljanje soncu zares zdravo.

Na družbenih omrežjih se je celo oblikovala značka #sunburntattoo, kjer si lahko ogledate več tatujev, nastalih s pomočjo sončnih opeklin. Mi pa smo za vas v galeriji zbrali nekaj “najboljših”.

Galerija: Tatuji iz sončnih opeklin

Tatuji iz sončnih opeklinOdpri galerijo
Kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice Hud trik: kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice shutterstock_187218467 Preden se odločiš za zvezdice, moraš nujno vedeti tudi to Za sanjsko mehka in lepa stopala: domača pedikura z mlekom in sodo bikarbono Sanjsko mehka stopala: domača pedikura z mlekom in sodo bikarbono Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče ·