Leonardo DiCaprio in Dennis Hopper proslavljata na zabavi Red Rock West v Clubu USA, 1994.
V zraku · buzz buzz

V 90. je fotograf Steve Eichner dokumentiral razuzdano klubsko sceno in nočno življenje v New Yorku. Bil je namreč hišni fotograf Petra Gatiena, človeka, ki se šteje za ‘kralja newyorških klubov’ in je imel tudi sam v lasti najbolj razvpite, kot so Limelight, Club USA, Palladium in Tunnel. Steve je imel edinstven dostop do najbolj zanimivih zabav v klubih. Poglejte si, kako so v 90. žurali zvezdniki.

Fotograf Steve Eichner je za BuzzFeed News povedal, kako globoko v njem so se usidrale najbolj vroče zabave v New Yorku v 90.: “Po diplomi sem se preselil na Manhattan, skozi glasbo pa sem prišel tudi v nočno sceno. Privlačila me je kot magnet. Bilo je toliko barv, toliko navdušenja in energije – zelo hitro in preprosto se je bilo približati sceni in vsak večer dokumentirati eksplozijo dekadence. Transvestit in seksi ljudje so žurali brez pravil. To je bila tudi odlična priložnost za mreženje in počasi sem poznal vse v New Yorku. Videl si lahko vse, kar si si zamislil: od uporabe drog do seksa. Ljudje so imeli manj zavor. Takrat se je resnično uživalo. Noben ni delal selfijev ali pa se pretvarjal, da je nekaj, ki ni. New York ni bil tako drag, kot je danes, in vse živo je žuralo skupaj – od zvezdnikov do bankirjev, umetnikov, glasbenikov, poetov in transvestitov. Zabava se ni nikoli končala.
Kako so torej v New Yorku žurali v 90., si poglejte v naši galeriji.

PREBERITE ŠE: Kultni disko klub Studio 54: fotografije, ki pričajo o hedonizmu v poznih sedemdesetih

Galerija – te fotografije kažejo, kako nora je bila klubska scena v 90.

Uma Thurman na zabavi Search and Destroy v Z Baru, 1994. Odpri galerijo

jeans To so leta, ko so ženske prestare za oprijete kavbojke Doom na Porscheju Računalniško igro Doom je igral s Porschejem 911 8 predlogov, kako se obnašati na zmenku 8 predlogov, kako se vesti na zmenku McDonald's - slamica STRAW STRAW: McDonald’s izdelal revolucionarno slamico za ”shake” · · · · ·