tim-bennett-538189-unsplash
V zraku · tehnologija

Pri Facebooku so se po aferi Cambridge Analytica morali odzvati na obtožbe, ki so jih doletele. Kako si bodo poskušali povrniti ugled, ki so ga še pred nedavnim imeli?

Odgovorni so se zagovarjali predvsem s trditvijo, da so uporabniki družbenega omrežja za nastalo situacijo krivi sami, saj se niso dovolj pozanimali, s katerimi pogoji so se strinjali ob registraciji. Zato so se pri Facebooku odločili, da ljudi poučijo o možnostih, ki jih imajo glede varovanja zasebnosti na spletu. Hkrati so aplikaciji dodali nekaj posodobitev. Poglejmo, kakšnih.

1. Nastavitve, zbrane na kupu

Meni nastavitev na mobilnih napravah je bil preoblikovan. Odslej lahko vse nastavitve najdete na enem mestu, medtem ko so bile prej razdeljene na 20 delov.

2. Novi meni z bližnjicami do nastavitev zasebnosti

Privacy Shortcuts je meni, prek katerega lahko po novem upravljate svoje podatke. Tako boste lahko svoj račun naredili bolj varen. Omejili boste osebne informacije, ki jih prikazujete drugim, in določili, kateri oglasi se vam bodo prikazovali.

3. Možnost upravljanja profila

Pod zavihkom Access Your Informaton boste lahko upravljali svoje informacije, objave, komentarje … Od tu bo iz profila mogoče izbrisati katerokoli vsebino.

Zanimivo možnost je ponudil spletni brskalnik Mozila Firefox. Njihov Facebook Container bo omogočil, da se bo hiperpovezava iz Facebooka na katero izmed drugih spletnih strani odprla v novem zavihku. Tako vam Facebook ne bo mogel več slediti.

background-blur-chat-433617 Tako lahko Facebooku preprečite vohunjenje za vašimi sporočili luis-tosta-248147-unsplash Spoznajte Li-Fi, prihodnjo alternativo Wi-Fi-ju, ki deluje na svetlobo Zlati sledilec vam bo priskrbel informacije o zaužiti hrani. Ta zlati sledilec na zobeh spremlja, koliko jeste airpower.0 Ali lahko brezžično polnjenje telefona resnično poškoduje baterijo? ·