Te stvari prepogosto čistite in bi jih morali nehati
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj spraševali, ali za vzdrževanje čistoče porabite preveč energije? Čeprav se vam morda zdi, da to ni res, nekatere stvari od vas ne zahtevajo vsakodnevnega čiščenja. Pustite jih pri miru in si raje odpočijte.

Potem, ko preberete ta članek, vam bo žal, da ste vsak dan drgnili in ‘pucali’, ko bi lahko počivali. Te stvari prepogosto čistite in je čas za počitek!

Ogledalo

Ljudje si želimo ob pogledu v ogledalo videti karseda dobro. Po mnenju strokovnjakov prstni odtis na ogledalu še ni dovolj dober razlog za to, da ga takoj očistimo. Vlaženje z razpršilcem naj bi tudi imelo negativne vplive, ker naj bi poškodovalo ohišje ogledala.

Preproge

Prekomerna uporaba čistilnih sredstev naj bi škodila preprogam, zato je po mnenju stroke priporočljivo, da preizkusite manj agresivna čistilna sredstva, kot so milo, voda in kis.

Kavbojke

Strokovnjaki svetujejo, da kavbojke perete redko, pri odstranjevanju trdovratnih madežev pa se zanesete na storitve lokalne kemične čistilnice. Na ta način naj bi podaljšali njihovo življenjsko dobo.

Kuhinjske brisače

Na seznamu stvari, ki jih ne smemo prati vsak dan, so se znašle tudi kuhinjske brisače. Strokovnjaki priporočajo, da jih operete po nekaj dnevih uporabe.

Nedrčki

Pogosto pranje spremeni obliko nedrčka. Priporočljivo naj bi bilo, da ga v vrečkah perete šele po vsaj 3 uporabah.

Lasje

Vsakodnevno pranje las naj bi potrebovala le peščica ljudi, še posebej športniki. Zaradi prepogostega šamponiranja barva prej zbledi, hkrati pa naj bi prekinili naravno ravnovesje maščob na lasišču. Posledično imate vedno mastne lase.

Roke

Človeška družba je tako rekoč obsedena z umivanjem rok. Čeprav je to, zlasti pred pripravo hrane, izjemnega pomena, strokovnjaki svetujejo, da se izognete pretirani uporabi antibakterijskega mila. Slednje naj bi izsušilo kožo.


5 jezikov, ki se jih moraš naučiti v letu 2019 5 jezikov, ki se jih moraš naučiti v letu 2019 Tako bi bil videti Eminem, če bi se na svojih fotografijah kdaj smejal Tako bi bil videti Eminem, če bi se na svojih fotografijah kdaj smejal Skrivnosti govorice telesa: 5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj imaš v mislih One so našle svojega princa: 10 zvezdnic, ki so se le enkrat poročile Elektronska glasba naj bi vplivala na to, kako upravljaš z denarjem! Elektronska glasba naj bi vplivala na to, kako upravljaš z denarjem! ·