shutterstock_659560345
V zraku · buzz buzz

Najprej razčistimo: to je članek o drobnih tatvinah. Tam zunaj obstaja na tisoče ljudi, ki veselo kradejo denar, avtomobile, nakit, identitete … Toda ta članek je strogo o malenkostih, ki jih je v življenju ukradel prav vsak od nas. Pa naj bodo to prikupne marmeladice ali pa milo v hotelu, vsi smo krivi vsaj enega izmed teh desetih primerov kraje.

1. Hotelska mila in šamponi

Gotovo obstaja razlog, da hotelske verige po svetu dajo v košarico več kot eno milo ali pa šampon. To je zato, ker vedo, da si bodo gostje “postregli”.

2. Kozarci za pivo

Vsak z nekaj prostora v torbici ali nahrbtniku je kdaj smuknil kozarec za pivo. Ker jih ni ravno lahko ukrasti, je to še večji izziv. In ko pridemo domov, mu seveda pripada častno mesto.

3. Hotelske brisače

Pravilo je: manjša brisača, lažje jo bomo stlačili med prtljago. Hoteli imajo po navadi kar stroga pravila, tudi pri malenkostnih krajah. A bognedaj, da so vam zaračunali Wi-Fi … potemtakem je kraja brisače upravičena.

4. Pisala v službi

V službi se velikokrat pisala ponujajo kar sama, “skrivajo” se v omarah in na mizah. In zmeraj je konec dneva kakšno manj. Krivci so gotovo isti kot pri nogavicah v pralnem stroju – nikoli jih ne vidimo, stvari pa izginjajo.

5. Toaletni papir

Slava kraje toaletnega papirja sega še tja, v dijaške in študentske dni, v razne domove, napolnjene z ljudmi in skupnimi kopalnicami. Bolj nuja kot kraja, kaj pravite?

PREBERITE ŠE: 10 najdražjih izkustev, ki si jih najbrž nikoli ne bomo zmogli privoščiti

6. Kozarci za žganje

Na drugi strani spektra obstaja vrsta tatvin, ki jih opravimo le pod vplivom določenih substanc. Realno, kaj bomo s kozarci za “ta kratke”? Te “eksamo” po navadi le v barih.

7. Šale

Pravi šaljivci niso nikakršen kult, le pametnejši in bolj smešni so od ostale družbe. Pa tudi mi smo dovolj bistroumni, da kaj hitro poberemo ali, prav povedano, ukrademo dobro šalo ter jo neštetokrat prežvečimo.

8. Zavojčki marmelade ali nutelle

Velikokrat se vračamo k starim navadam, ki smo jih imeli kot otroci. Koliko užitka bomo pravzaprav dobili od zavojčka marmelade? Povrhu pa imamo še kakšen kozarec boljše marmelade v hladilniku. To je tatvina v stilu “če je pred mano in brezplačno, sprejmem”.

9. Cestni znaki

Je kriva nezrelost ali naivnost? Krivi pač smo. Tokrat se lahko soočite z denarno kaznijo, zato pazljivo.

10. Wi-Fi

Ljudje brez dostopa do interneta bodo brez sramu. Naredili bodo vse, da bodo dobili svoj dragoceno e-pošto. Upajmo, da bo v prihodnosti WiFi kot pivo in pivo kot voda in vse bo brezplačno. Zanimivost: Ali ste vedeli, da Wi-Fi dejansko ne pomeni nič?


paulzizka1 Majhnost človeka in vsemogočnost narave ujeta v fascinantne fotografije Screen-Shot-2014-11-11-at-1.45.47-PM-2xwqhnesgexg9ci5k9mya2 Pogumni slonček se je proti levjemu tropu boril kot lev in zmagal 1f6f781152c6559d736a3db57c2aff72 Grafiti ”mehkega srca” cover 20 najbizarnejših ženskih in moških frizur, ki jih zasledimo na spletu