629849671404665941
Utrip mesta · mobilno

Italijansko podjetje Tecnicar pripravlja električnega športnega kupeja, ki ga poganja elektromotor z 800 KM, glede zmogljivosti pa naj bi bil na ravni pravih super športnikov. Najvišja hitrost naj bi namreč znašala 300 km/h, pospešek do stotice pa vsega 3,5 sekunde. Obenem pa med vožnjo v ozračje ne bi izpustil niti grama CO2.

Podjetje s sedežem na Siciliji je znano kot izdelovalec električnih motorjev za vgradnjo v osebna vozila, manjše turistične vlake, motorne čolne, obenem pa se ukvarjajo tudi z mobilnostjo za invalide. Sedaj pa pospešeno razvijajo športnega kupeja z imenom - Lavinia, ki ga poganja električni motor z 588 kW ali 800 KM največje moči, ki s pomočjo izredne aerodinamike vozilu omogoča, da od 0 do 100 km/h pospeši v 3,5 sekunde, najvišja hitrost pa po zagotovilih proizvajalca znaša 300 km/h. Ravno toliko, se pravi 300 km, pa naj bi znašal tudi doseg z enim polnjenjem baterijskega sklopa.

Pod zunanjo podobo je podpisan Giuseppe Ferrazzano, za zdaj pa še ni znano, ali bo del tudi dejansko ugledal serijsko proizvodnjo, če pa že, pa bo na voljo v zelo omejenem številu, čemur primerna pa bo zagotovo tudi cena. Več podrobnosti pa v prihodnjih mesecih, ko bo več znanega o zaključku razvoja tega modela.

Odpri galerijo

liwa_017 Google street view za “prečesanje” puščave namesto avtov uporabil nič drugega kot – kamele Rolls-Royce-Phantom-Metropolitan-Collection-1 Rolls-Royce phantom metropolitan collection – ko tudi pregrešno drago ni dovolj Opel Adam S Opel adam S – Oziroma kako se osvoji Evo?! mini_petvratni_predstavitev_16 Petvratni mini – Mini prvič v zgodovini dobil petvratno različico in več uporabnosti ·