andrew-neel-237802-unsplash
V zraku · buzz buzz

Ste v zadnjem času opravili več intervjujev za novo službo, pa se noben ni končal uspešno? Če še vedno ne veste, kje leži razlog za neuspeh, ga morda poznamo mi.

Delodajalci so pozorni na vsak detajl, ki ga je mogoče opaziti pri kandidatih za službo. Nič nenavadnega ni, da smo ljudje, preden se odpravimo na tako pomemben sestanek, nekoliko živčni. Na nekatera vprašanja se lahko pripravimo, a to nikakor ni odločilno. Izkazalo se je, da najpogostejši razlog za slab intervju ne tiči v odgovorih na vprašanja.

Šefi namreč najbolj sovražijo zamujanje kandidatov na intervju.

Raziskava, ki jo je izpeljal SimplyHired, je temeljila na intervjujih s stotinami direktorjev. Njen cilj je bil odkriti, kaj delodajalci najbolj cenijo in kaj jih najbolj moti pri svojih bodočih delojemalcih.

Kar 93 % jih je odgovorila, da jih moti, če kandidat na razgovor zamudi. Tako si namreč ustvarijo sliko o tem, da se nanj ne morejo zanesti, obenem pa imajo tudi manj časa za zasliševanje.

Za primerjavo lahko navedemo, da 77 % šefov ni pristašev nesmiselnih odgovorov na vprašanja, medtem ko jih 76 % zmoti, če kandidat z njimi ne vzpostavi očesnega stika.

Razlike je moč opaziti tudi glede na starost delodajalcev. Kar 41 % tistih, ki so starejši od 50 let, tako ne bo navdušenih nad kandidati s tatuji. V nasprotju s tem bodo telesne poslikave zmotile le 23 % mlajših delodajalcev.

Naslednjič, ko se odpravite na intervju za službo, torej bodite še posebej pozorni, da se prikažete ob dogovorjeni uri.

giphy (2) V teh letih je življenje najdražje Screen Shot 2018-03-13 at 09.13.34 copy Kaj ženske privlači na moških? (ni enako temu, kar misli večina moških) priscilla-du-preez-361813-unsplash 40+ fraz, s katerimi boš osvojil dekle, ki ti je tako všeč Einsteinova uganka ‘Kdo ima ribo?’ je Einsteinova uganka, ki jo znata rešiti samo 2 odstotka ljudi! · · · ·