fifty-shades-darker-02-9e9d9a65-0831-4f6c-9297-f332c343bb40
V zraku · odnosi

Vsi nestrpno čakamo na prvi poljub, ko ga doživimo, pa ugotovimo, da je najbolj pomembno, kdo je oseba na drugi strani. Kasneje na pomenu pridobijo tudi druge stvari … in teh šestih raje ne počnite.

To so tiste stvari, ki jih ne smete početi med poljubljanjem.

Ne pij preveč

Alkohol nas sprosti in pomaga pri morebitni tremi. Vendar pa razmislite, koliko želite spiti pred poljubljanjem – še posebej, če se boste s to osebo poljubljali prvič. Alkohol znižuje inhibicijo, ki je v mnogih primerih smiselna (Kaj si bo tvoj zmenek mislil, če ga boš začel prehitro »napadati«?), poleg tega pa lahko v ustih pusti neprijeten priokus. Študija je pokazala, da majhna količina alkohola pripomore k uživanju pri poljubljanju, vendar pa so velike količine lahko za poljub usodne.

Šminka je dobrodošla

Nekatere predstavnice ženskega spola menijo, da se morajo v zameno za poljubljanje odreči močnim šminkam. Seveda je preferenc toliko, kot je ljudi na zemlji, vendar pa je ta študija pokazala, da se mnogi moški zelo radi poljubljajo z ženskami, ki nosijo šminko.

Ne nagni glavo na levo

Približno ena tretjina parov nagne glavo na desno, ko se poljubljajo. Če se ne želite zaleteti z nosom, je nagib na desno stran bolj varna možnost.

Pazi na zadah

Kar pravi zdrava pamet, so potrdile tudi študije. Slab zadah je prvovrstni ubijalec dobrega poljubljanja.

Ne imej zaprtih ust

Ta študija je pokazala, zakaj imajo mnogi moški raje francosko poljubljanje. To seveda ne pomeni, da se moraš poljubljati na kakršenkoli način, ki ti ne odgovarja. Poljubljanje je predvsem zato, da se zabavaš.

PREBERITE ŠE: 10+ načinov zapeljevanja, ki vedno delujejo

Ni se treba poljubljati

Če si pod velikim stresom in te poljubljanje ne vleče, se ti ni treba poljubljati. To velja tudi v primeru, ko sta že na petem zmenku in fant (ali dekle) to od tebe pričakuje. Poljubljanje je stvar osebne odločitve. Poljubljanje sicer znižuje nivo kortizola, ki je odgovoren za stres, vendar le, če si poljubljanja tudi zares želiš.


Kako bi ga opisali prijatelji? 7 drznih vprašanj, ki jih moraš zastaviti na prvem zmenku 5 stvari, ki zmanjšujejo možnost, da bi vas ljubljena oseba prevarala ali zapustila 5 stvari, ki zmanjšujejo možnost, da bi vas ljubljena oseba prevarala ali zapustila brooke-cagle-193349-unsplash Če se ne strinjata glede teh stvari, je bolje, da se ne poročita toa-heftiba-84798-unsplash 5 ‘tabu’ stvari, ki lahko rešijo tvoje razmerje · · ·