jonathan-borba-lrQPTQs7nQQ-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kar storimo po vadb, je namreč pomembno skoraj tako kot vadba sama – ne čudi se, da rezultatov ni, saj zagotovo tudi ti počneš stvari, ki jih nikakor ne bi smel.

1. Pozabiti na ohlajanje. Po večkilometrskem teku se mirno sprehodimo in dovolimo svojemu razgretemu telesu, da se ohladi. Le tako se bo naš krvni tlak normaliziral, izognili pa se bomo tudi nepotrebnemu zastajanju krvi v venah.
2. Pozabiti na raztegovanje. Po vadbi si obvezno vzemimo nekaj dodatnih trenutkov in raztegnimo svoje mišice. S tem jim bomo omogočili lahkotnejšo obnovo in se izognili nepotrebnemu “musklfibru”.
3. Pozabiti na hrano. Po vadbi je nujno treba pojesti nekaj zdravega in s tem omogočiti telesu pravilno obnovo.

4. Pozabiti na stekleničko z vodo. Telo po vadbi kar kriči po kozarcu vode. Včasih fizična aktivnost odžene občutek žeje, zato le pazimo in nikoli ne pozabimo na zadostno hidracijo med in po vadbi.
5. Otipavati svojega obraza. Prste stran! Dotikanje obraza po vadbi je popolnoma neprimerno, saj je telovadnica pravo leglo bakterij. Po vadbi si obvezno operimo roke in splaknimo obraz.

477606767 Razbijamo 5 mitov o zadostni hidraciji 463192315 Osvežilni vitaminski napitki, ki nam vrnejo energijo po vadbi 482365529 8 učinkovitih in naravnih sredstev proti srbečim pikom komarjev Foto: freetopone.com Poletje v laseh – 15 najlepših poletnih frizur ·