rana-sawalha-moHYuEHHP3c-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ker so frizerski saloni trenutno zaprti, se bo večina žensk odločila za barvanje las doma. Da pa vaši lasje ne bodo trpeli posledic ponesrečenega barvanja, smo v tem prispevku zbrali stvari, ki jih pred barvanjem las nikakor NE SMETE početi.

Če si sama svoja mojstrica in že redno barvaš lase, ti je potem jasno, da je vsako barvanje loterija – morda boš dosegla barvo las, ki si jo tako močno želiš, morda pa boš postala ravno tisto, kar si ne želiš. Prav tako obstaja možnost, da si lase zelo poškoduješ ali pa dobiš alergijsko reakcijo. Če se še nikoli nisi barvala sama, pa bodi RESNIČO previdna.

Zbrali smo nekatere pomembne nasvete frizerjev, česa ne smeš (in kaj moraš) početi pred barvanjem las – le tako naj bi dosegla najboljši rezultat. In to je tisto, kar si, jasno, želiš!

Pazi na izbiro barve

Če misliš, da se barva ne bo dobro prijela ali si želiš temnejšo barvo las, raje izberi v začetku temnejšo in predvsem kakovostnejšo barvo, in nikakor ne podaljšuj predpisanega časa za stanje barve na tvojih laseh. Frizerji pravijo, da na tak način povečuješ riziko, da se bodo tvoji lasje poškodovali in izsušili, vključno z lasiščem.

Naredi alergijski test

Preden lase izpostaviš kemijskem procesu barvanja, MORAŠ narediti alergijski test. Preden naneseš barvo na lase, jo nanesi na notranjo stran komolca in za ušesom – pusti delovati toliko časa, kot piše v navodilih. Če se ne pojavi rdečica, nadaljuj z bravanjem, sicer NITI POD RAZNO!

Pranje las: DA ali NE?

Frizerji imajo pri tem deljeno mnenje: nekateri trdijo, da ni pomembno, ali so tvoji lasje oprani ali ne, spet drugi pravijo, da je popolno, če si nekaj dni pred barvanjem ne pereš las. Optimalno naj bi bilo, da si lase barvaš tik pred mastenjem. Pomembno naj bi bilo tudi, da se pred barvanjem izogibaš kemikalij, kot so šamponi v prahu, spreji za lase, olja, šampon, itd. Mastnejše lasišče bo tudi zaščitilo kožo na glavi pred strupenimi in močnimi kemikalijami.

Kaj si predhodno počela z lasmi?

Si lase neprestano obdeluješ, torej barvaš, uporabljaš kemikalije, si jih ravnaš ali kodraš? Možnosti za negativne rezultate, izgubo lase ali alergijsko reakcijo se s tem povečajo. Frizerji so izkušeni in ponavadi vedo, kako preprečiti katastrofo na glavi, saj uporabljajo sredstva, ki so lasem prijaznejša. S trgovinsko barvo pa lahko v tem primeru narediš več škode kot koristi. Morda je bolje, da počakaš na frizerja!

artur-wayne--tzzPZaJ0Lc-unsplash Zato nimaš ravnega trebuščka: 3 najpogostejše napake, ki jih delamo vse ženske shutterstock_1360647728 Plešasti moški (oziroma moški z obrito glavo) so uspešnejši, inteligentnejši in bolj možati! Resnica ali laž? cover-naga-v-postelji Ste v postelji radi nagi?! Potem so to razlogi, da to navado …. 82672781_495327064505723_3296323333896536646_n To so trendi ličenja za 2020: teh 6 trendov bo dominiralo na področju make upa · ·