Tega se bojimo VSI: 10+ stvari, na katere NIKOLI nismo pripravljeni
V zraku · buzz buzz

Lepota življenja vsaj delno izvira iz njegove nepredvidljivosti. Vendar pa so določene stvari, na katere nikoli nismo pripravljeni, četudi slutimo, da so nekatere izmed neizogibne.

Na spletni strani Reddit so uporabniki zapisali, na katere stvari nikoli nismo zares pripravljeni. Odgovore smo zbrali spodaj!

10. Življenje s kronično bolečino

Če imamo to srečo, da živimo dolgo življenje, imamo tudi precej veliko možnost, da se moramo prej ali slej sprijazniti s tem, da bomo živeli s kronično bolečino. 

9. Tiranija večine

Redko obvelja “pravo” ali “najboljše” načelo. Po navadi se zakoni oblikujejo glede na pritisk večine. Težko se je sprijazniti z nepravičnostjo, ki to podpira. 

8. Spoznanje, da je težko obdržati prijatelje

Ko smo mladi, velikokrat menimo, da so tesne prijateljske vezi samoumevne. V resnici pa ni tako. Prijateljstvo zahteva veliko dela in pogosto se zgodi, da tudi tesna prijateljstva razpadejo. 

7. Spopad z demenco

Bolezni, povezane z demenco, so vse bolj pogoste. Če zboli za katero izmed njih kdo izmed bližnjih, se je s tem težko spopasti. 

6. Srečanje z bivšim

Ko bivšega partnerja ali bivšo partnerko srečamo po več letih, nas lahko naša čustva popolnoma presenetijo. Težko vnaprej vemo, ali bomo srečanja veseli ali nas bo morda razjezilo, užalostilo ali kaj tretjega. 

5. Rojevanje

Na potek rojevanja te ne more zares pripraviti nobena knjiga, oseba ali video. To je izkušnja, ki jo razumeš šele takrat, ko je za tabo. 

4. Prvi zlom srca

Na prvo resnično srčno bolečino se ne moreš pripraviti. Ko pride, se jo naučiš predelovati po korakih. 

3. Smrt staršev

Ne glede na to, ali smo mladi ali stari, na smrt staršev nismo nikoli zares pripravljeni.

2. Prehod iz študija na delovno mesto

Prehod iz fleksibilnega študentskega življenja v delovno okolje, kjer so si dnevi zelo podobni, prostega časa pa je občutno manj, je za mnoge zelo stresna izkušnja. 

1. Prvo stanovanje

Nakup prvega stanovanja je tako velik dogodek, da si ga, dokler se ne zgodi, skorajda ne moremo predstavljati.


B7Vi3nZ Ta test ti bo pokazal, ali imaš poredne misli shutterstock_749702380 Kako ohraniti božično drevesce oziroma smreko čim dlje svežo? Ideje za božična darila 2018: kaj kupiti osebi, ki igra igro Fortnite? Ideje za božična darila 2018: kaj kupiti osebi, ki je obsedena z igro Fortnite? Znanost pravi, da je praznična glasba slaba za vaše mentalno zdravje. Znanost pravi, da je praznična glasba slaba za vaše duševno zdravje