garin-chadwick-1538889-unsplash
V zraku · buzz buzz

Vsaka ženska se je na neki točki v življenju zatekla k različnim dietam – nekatere so bile uspešne, druge niso obrodile sadov. Če ste med tistimi damami, katerih tehtnica kljub dieti ni pokazala rezultatov, si oglejte, kaj lahko storite zase, tudi če ne greste na dieto.

Teoretično je pot do izgube teže preprosta  prehranjujte se zdravo in telovadite. Mnogim ženskam je ta misel jasna, a jo težko udejanjijo. Nekatere ženske pa sploh ne želijo razmišljati o dietah, temveč imajo svoje skrivnosti, ki jim pomagajo, da ostanejo vitke. Kaktere so?

Tega ti ne bodo odkrile ženske, ki nikoli ne gredo na dieto …

ZADOSTNA KOLIČINA SPANCA

Morda ste že slišali, da imajo ljudje, ki premalo spijočezmerno telesno težo. To je zato, ker naše telo izdeluje hormon, imenovan grelin, ki signalizira telesu, da je čas za hrano. Telo ljudi, ki so prikrajšani spanja, proizvaja več grelina, kar pomeni, da so lačni, tudi če jim ni treba zares jesti.

ZMANJŠAN STRES

Ne morete se znebiti maščobe na trebuhu? Stres je lahko krivec, saj sproža proizvodnjo kortizola, ki povečuje nivo krvnega sladkorja. Povečanje sladkorja v krvi pa povzroča, da se v našem trebuhu hranijo maščobe, kar je eno najbolj problematičnih področij za ženske. Ko se naučite bolje spoprijeti s stresom, se boste lažje znebili trdovratne maščobe.

ZDRAV POGLED NA LASTNO TELO

Večini ljudi ne uspe izgubiti želene teže, dokler se ne naučijo spoštovati svojega telesa. Slaba samopodoba lahko ustvari željo po hranjenju, kar sprošča hormone, ki povzročajo evforijo, posledica tega pa je pogosto prenajedanje. Najboljši način za preprečevanje te izkrivljene miselnosti je, da sprejmete svoje telo in si prizadevate doseči želeno telesno težo.

ETERIČNA OLJA

Eterična olja pomagajo omejiti željo po hranjenju in nadzirajo metabolizem. Obstajajo nekatera olja, kot je olje grenivke, ki jih lahko dodate v kozarec vode, pomagala pa vam bodo pri nadzoru vašega apetita.

NAJLJUBŠA HRANA

Za boljši odnos do hrane se izogibajte kategorizaciji “to je slabo”. Ženske se pogosto zatekajo k najnovejšim prehrambnim nasvetom: prepovedan gluten, ogljikovi hidrati, sladkor ali predelana živila. Tega vam ni treba storiti, da bi ostali vitki, pravijo strokovnjaki, saj omejevanje določenih živil, še posebej tistih, ki jih imate radi, povzroči, da ste še bolj obsedenim z njimiTako pa se poveča verjetnost, da se boste prenajedli, ko si jih boste privoščili.

desert-aerial-drone-photography-irenaeus-herok-dubai-40-5b1902ee2df11__880 Puščava preplavlja Dubaj in Abu Dhabi, fotografije procesa pa so čudovite Zadnje fotografije, posnete tik pred katastrofo. Zadnje fotografije, posnete tik pred katastrofo A-spiny-crab_credit_Asher-Flatt Ko jih vsaj ne bi: poglej, kakšna bitja so našli na dnu oceana! sommi-257178-unsplash 10 znakov, da te opazuje angel varuh · · · ·