Coca Cola
Utrip mesta · kulinarika

Preberite si osupljive statistike podjetja, ki polni izdelke družbe The Coca-Cola Company.

Skupina Coca-Cola HBC, ki ponuja široko izbor pripravljenih brezalkoholnih pijač, kot so gazirane pijače, sokovi, vode, športni napitki in energijske pijače, čaji in kave, je vodilna družba za polnjenje izdelkov družbe The Coca-Cola Company in na leto proda več kot 2 milijardi zabojev pijače. Coca-Cola HBC je bila letos že tretjič zapored razglašena za globalno vodilno podjetje na področju trajnostnega poslovanja med proizvajalci pijač. Tu so razlogi, zakaj.

  • Med letom je družba Coca-Cola HBC dodatno zmanjšala svoj okoljski odtis, ko je ogljikove izpuste znižala za dvomestno število.
  • Hkrati je dodatno zmanjšala porabo vode za izdelavo enega litra pijače, pa tudi količino embalaže, kljub večji proizvodnji in prodaji.
  • V letu 2015 je bila družba Coca-Cola HBC med prvimi 12 podjetji na svetu, ki so vzpostavila cilje za zmanjšanje ogljika na podlagi znanstveno preverjenih podatkov tako za neposredno kot tudi za posredno poslovanje.
  • Določitev notranje cene za vodo in ogljik v letu 2015 in zaveza k računovodstvu za trajnostni razvoj na praktičen način kažeta, kako družba Coca-Cola HBC podpira globalna prizadevanja za dosego ciljev trajnostnega razvoja, ki so jih sprejeli Združeni narodi.
  • Družba je za večjo dobrobit skupnosti vložila 8,2 milijona evrov, pri čemer se je osredotočila na tri ključna področja: aktivni življenjski slog, upravljanje z okoljem in vodo ter razvoj mladih v partnerskem sodelovanju z več kot 230 nevladnimi organizacijami.

Zlate kokice Najdražje kokice na svetu so zlate kokice Urbani Piknik: najbolj vroč piknik te sezone Poročne torte skozi čas Poročne torte skozi čas – zgodovina poročnih tort v sliki Roza čokolada  Compartes Roses & Rosé Rosé čokolada – roza čokolada je najbolj fotogenična čokolada na svetu ·