shutterstock_499269970
V zraku · buzz buzz

Nekatere raziskave so pokazale, da manj kot polovica ljudi v zahodnem svetu spi v Evinem kostumu, torej golih. Kaj je bolj zdravo, da spimo goli ali v pižami, je še danes tema burnih razprav. Če spadate med prve, torej golčke, potem si morate prebrati, kaj in kje so vaše prednosti.

Spite goli? Kaj bi morali vedeti o svoji navadi, pa še ne veste?

Spali boste globlje.

Znanstveniki z amsterdamske univerze so odkrili, da naj bi bil naš spanec globlji, ko so temperature nekoliko nižje. In če spite goli, vam je zagotovo nekoliko hladneje.

Lahko vam pomaga pri izgubi teže.

Spanje brez oblek samo po sebi še ne vodi v sanjsko postavo. Vendar pa pomeni takšno spanje tudi spanje v hladnejšem okolju, ki naj bi dokazano pospešilo metabolizem in posredno pomagalo pri izgubi kilograma ali dveh.

Dobro je za vašo kožo.

Naša koža je cele dneve pokrita z oblačili. Če spimo goli, koža končno dobi priložnost, da nekoliko zadiha. To naj bi ohranjalo naše celice bolj prožne in jih varovalo pred znaki staranja.

Pomaga ohranjati vaše lase.

Če spite goli in s tem v nižjih temperaturah, naj bi bila manjša verjetnost, da se boste potili. Pot pa naj bi imel presenetljiv vpliv na večjo lomljivost las.

Blagodejno vpliva na vaše reproduktivne organe.

Tako za moške kot za ženske velja, da naj bi to, da spijo goli, blagodejno vplivalo na njihove reproduktivne organe. To pa seveda velja samo takrat, ko je poskrbljeno za higieno posteljnine.

Zvišalo vam bo samozavest.

Če boste spali goli, vam bo to pomagalo, da se boste v lastni koži počutili bolje. S tem pa boste pridobili tudi samozavest, kar bo nadaljnje blagodejno vplivalo na preostale vidike vašega vsakdana.

Podžgalo bo posteljne užitke.

Glede na raziskavo doživljajo tisti, ki spijo goli, v svojem zakonu več romantike in poročajo o večjem zadovoljstvu.


katy-belcher-387797-unsplash 5 tipov prijateljic, ki jih v svojem življenju res ne potrebuješ ryan-moreno-98837-unsplash Da, moški imajo raje blondinke, ampak … maxresdefault (1) Kraljevska poroka 2018: vse, kar morate vedeti o poroki princa Harryja in Meghan Markle rw-1 Ponesrečene ruske poročne fotografije, ki so slabe do te mere, da so nam všeč · · ·