Tehnološke novosti jesen 2016
V zraku · tehnologija · gadgeti

V zadnjem obdobju smo bili na področju tehnologije priča številnim nenavadnim novostim, ki s svojimi edinstvenimi funkcijami (zvočni mehurček, trak za nadzor sanj …) premikajo meje mogočega oz. odkrivajo skriti potencial že znanih tehnoloških igračk (droni, zapestnice).

Top tehnološke novosti, ki prepričajo s svojo drugačnostjo:

Sgnl

Zapestnica, ki bo revolucionirala način komunikacije. Omogoča namreč telefoniranje zgolj s prstom! Lahko je zapestnica ali trak za katerokoli ročno ali pametno uro. S pametnim telefonom se poveže prek povezave Bluetooth, zvok do ušesa pa dostavlja s pomočjo prevodne enote BCU (Body Conduction Unit), ki je zadolžena za prenašanje zvoka po telesu. Zapestnica ima vgrajen tudi mikrofon, ki zvok pošilja do sogovornika.

Zapestnica SnglOdpri galerijo

Več: Sgnl – naprava, ki omogoča telefoniranje s prstom

LVL

Če smo pravilno hidrirani, se bolje počutimo, bolje razmišljamo, smo videti bolje in smo na sploh bolj zdravi. LVL ni zgolj še en sledilec aktivnosti, kajti meri tisto, česar ne meri noben drug sledilec, čeprav je to ključna sestavina zdravja – raven hidracije. A ne le meri, uporabniku tudi svetuje. Pametna zapestnica nam namreč v vsakem trenutku pove količino vode, ki jo moramo v danem trenutku spiti, da čez dan kar najbolje funkcioniramo.

Zapestnica LVLOdpri galerijo

Več: LVL – prva zapestnica, ki meri raven (de)hidracije telesa

iBand+

Kaj če bi lahko nadzorovali svoje sanje? Bi leteli kot Superman, morda filozofirali s Platonom? Zdaj lahko! iBand+ je brezžični EEG-trak za glavo, s katerim lahko sprožite lucidne sanje in izboljšate svoj spanec. Nič več premetavanja, potenja, nočnih mor in sanj, v katerih bežite ali se ne morete premakniti z mesta! Sanjajte svoje sanje! Je tudi merilec aktivnosti in pametna budilka, ki uporabnika prebuja s simulacijo naravne svetlobe in prijetnimi zvoki.

Več: iBand+ je trak, ki omogoča, da nadzorujete svoje sanje

Basslet

Zapestnica, ki poslušanje glasbe prek slušalk ponese na raven koncerta. Uporabniku namreč omogoča popolnoma novo izkušnjo poslušanja glasbe. Je namreč nosljivi nizkotonec, s katerim uporabnik glasbo ne le sliši, ampak tudi fizično čuti na telesu. Nizkotonec je sestavljen iz dveh ločenih delov – naprave za zaznavanje basov in oddajanje tresljajev ter baterije. Deluje v navezi s katerokoli napravo, ki ima 3,5-milimetrski stereo priključek za slušalke.

Več: Zapestnica Basslet: nosljivi nizkotonec, s katerim glasbo tudi čutite

Muzo

Hrup je spremljevalec sodobnega življenja. Toda zvočno onesnaževanje ima lahko posledice tako zdravstvene kot vedenjske narave. Ne morete zaspati zaradi glasnih zvokov na ulici ali delati zaradi direndaja v pisarni? Omislite si Muzo, mobilno akustično napravo, ki blokira hrup in omogoča, da okoli sebe ustvarite pravcato oazo miru in tišine. Omogoča tudi, da pogovor naredite zaseben, ne da bi se morali umakniti na samo.

Muzo upravljate prek pametnega telefona.Odpri galerijo

Več: Muzo – naprava, s katero v hrupnem okolju okoli sebe ustvarite popolno tišino

Prodrone

Ta dron je videti kot nekaj, kar je ušlo iz vaše najhujše nočne more, a je precej bolj uporaben kot zastrašujoč. Ima namreč par robotskih rok s kremplji v slogu ptice roparice, s katerimi lahko opravlja kopico nalog, ki jih droni do zdaj niso zmogli. »Šestkopter« lahko prenaša predmete, težke do 10 kilogramov, leti 60 km/h do 30 minut in kljubuje vsakršnemu vremenu. Baterija z zmogljivostjo 16.000 mAh mu zagotavlja 30 minut avtonomije.

Prodrone Odpri galerijo

Več: Prodrone – dron mnogih talentov s kremplji ptice roparice


Flybrix - Lego dron Flybrix – lego dron, ki si ga sestaviš sam Sončna očala Snapchat Spectacles Snapchat Spectacles: sončna očala, ki fotografirajo in snemajo Telefon NoPhone Air NoPhone Air – telefon, ki ga ni Muzo - oaza miru in tišine Muzo – naprava, s katero v hrupnem okolju okoli sebe ustvarite popolno tišino · · · · ·