Stara ladja spremenjena v paviljon.
Utrip mesta · arhitektura

Južnokorejski arhitekturni biro Shinslab Architecture je staro zarjavelo ladjo spremenil v spektakularno stavbo, ki buhti od zelenja. Nahaja se poleg vhoda muzeja sodobne umetnosti (National Museum of Modern and Contemporary Art) v Seulu. Gre za nagrajeni paviljon Temp’L z ladjo, obrnjeno na glavo, s katero so mladi avtorji želeli pokazati, da se lepoto nahaja vsepovsod.

Arhitekturni biro Shinslab Architecture je za seulsko različico natečaja muzeja moderne umetnosti (MoMa) za mlade arhitekte (Seoul Young Architects Program) ustvaril spektakularen paviljon Temp’L, ki na prvi pogled deluje kot abstraktna umetnost, a ko pogledamo pobliže, spoznamo, da gre za kos ladje!

PREBERITE ŠE: Najvišji kipi na svetu

Za svoj ekološko naravnani projekt so pri južnokorejskem biroju odrezali del odslužene in zarjavele ladje, ga obrnili na glavo in spremenili v čudovit objekt (zunanjost so pustili nedotaknjeno, torej polno rje, notranjost pa so prebarvali v belo), ki jim je tudi prinesel zmago na omenjenem natečaju. V notranjosti ladje obiskovalce pričakajo drevesa, klopi in spiralne stopnice, ki vodijo do balkona.

Stara ladja, spremenjena v paviljon.Odpri galerijo

Kip kitajskega boga vojne Najvišji kipi na svetu waterlovt-facilities WATERLOVT – luksuzna in samozadostna plavajoča hiša Življenje leta 2045 Tako bomo živeli leta 2045 – življenje čez 30 let PhotoGraphic - fotografije arhitekture za perfekcioniste PhotoGraphic – fotografije arhitekture s popolno kompozicijo · · · ·