Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins.
Utrip mesta · mobilno

Kaj če bi Tesla Motors izdeloval motocikle? Kakšni bi bili? Svet so namreč preplavile fotografije koncepta, ki se zdi izjemno resničen!

To vprašanje ni dalo spati oblikovalcu Jansu Shlapinsu, ki je izdelal konceptni motocikel Model M, s katerim si je kar sam odgovoril na zgornje vprašanje. Tesla Motors sicer že od leta 2003 izdeluje visokotehnološka električna vozila, ki premikajo meje. Njihov roadster iz leta 2003 je bil prvi serijski avtomobil z litij-ionsko baterijo. Prodali so 2250 primerkov v 31 državah in si do takrat dodobra utrli pot v avtomobilistični svet. Kaj pa, če bi se Tesla Motors poizkusili z motociklom? Bi bil videti tako?

Vprašanje, na katerega lahko zares odgovori le podjetje Elona Tuska, a ker londonski oblikovalec Jans Shlapins ni več mogel čakati na odgovor, je kar sam izdelal konceptni motocikel Model M, narejen po Teslinih merilih.

PREBERITE ŠE: ZecOO – odštekan električni ”low rider” motocikel

Opremil ga je z električnim motorjem z 201 konjsko močjo in značilno Teslino litij-ionsko baterijo, vse skupaj pa zavil v aluminijasto ohišje, ki mu družbo delajo dodatki iz ogljikov vlaken. Prostor, kjer je pri motociklih običajno rezervoar za gorivo, je rezerviral za shranjevanje elektronskih pripomočkov in čelade. Bo ličen koncept Shlapinsa Elona Muska prepričal, da svojo proizvodnjo razširi tudi na področje električnim motociklov? Verjetno nihče ne bi imel prav nič proti. No, le naftna industrija.

Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins.Odpri galerijo

Električno kolo A-Bike Electric A-Bike Electric – najlažje zložljivo električno kolo na svetu Lamborghini Concept S Lamborghini Concept S – edinstveni dvosedežni roadster je naprodaj Defender Startech Land Rover Defender – poseben tretma za Defenderja 1058571767975296134 Novi Fiat 500 – ker je tak kot je – več kot odličen ·