cover-tesla-model-x
Utrip mesta · mobilno

Znamka električnih vozil Tesla je poslal elektronska sporočila kupcem, v katerih navaja, da bodo do konca leta končali z razvojem in testiranjem električnega crossover modela, ki bo nosil ime X. Na ceste pa naj bi ta zapeljal v začetku 2015, kar je nekaj mesecev prej, kot so navajali pred tem.

V sporočilu so med drugim napisali tudi, da bosta gullwing dvižna vrata in štirikolesni pogon serijska pri vseh različicah, med tem ko bo tretja sedežna vrsta na voljo proti doplačilu.

Študijo električnega crossover suva je Tesla prvič predstavila pred dobrima dvema letoma, od takrat pa tudi zbirajo prednaročila in vplačila are za nakup vozila, v tem času pa so na tak način prejeli že 40 milijonov dolarjev prednaročil. Niso pa razkrili koliko vozil to dejansko pomeni.

Samo s pomočjo tega elektronskega sporočila kupcem, pa so v preteklih dneh delnice podjetja poskočile skoraj za desetino.

Odpri galerijo
bmw-8-series-005-1 Legendarni BMW serije 8 upihnil 25 avtomobilskih svečk Tesla_Roadster_Japanese_display Tesla Motors se odpoveduje patentom, tako da filma »Kdo je ubil električni avto 2« ne bo 2013 Arrinera Hussarya Arrinera hussarya – poljski superšportnik bo doživel serijsko proizvodnjo 001Ring_Brothers_1971_De_Tomaso_Pantera_ADRNLN-md Nazaj v prihodnost – Kako izgleda moderna interpretacija De Tomaso Pantere · · ·