nce-tesla-model-s-convertible-001-1
Utrip mesta · mobilno

Ameriško podjetje izdelalo Teslo S s pomično streho in zanjo že dobilo prvih 100 naročil. Izdelati pa nameravajo kar 5.000 primerkov “zgoraj brez”.

Ameriško podjetje NCE znano po predelavah vozil v izvedenke s pomično streho je izdelalo kabrio izvednko električne Tesle S in zanjo dobilo tudi že prvih 100 naročil. Kalifornijsko podjetje se že vrsto let ukvarja s podobnimi predelavami v kabrio modele, najbolj znani pa so po kabrio izvedenki modela Range Rover imenovani Droptop. Najnovejši projekt pa vključuje električno športno limuzino tesla S, ki so jo izdelali tako v različici s trdno kot tudi platneno pomično streho. Kabrio tesla S pa je že naletela na pozitiven odziv kupcev, saj je samo nek kitajski mogotec naročil 100 primerkov tega vozila.

NCE je transformaciji tesle S posvetil zadnjih šest mesecev, projekt pa je vseboval veliko več kot le odstranitev strehe, saj so morali streho in njeno konstrukcijo na določenih mestih popolnoma spremeniti. Predelava v „soft top“ izvedbo stane dobrih 21 tisoč, predelava v izvedbo s trdno pomično streho ali „hard top“ pa slabih 36 tisoč evrov. Poleg cene „normalne“ tesle S seveda. NCE pa je na podlagi številnih naročil že vzpostavil kontakt s podjetjem Tesla o možnosti izdelave serije 5.000 vozil, ki bi jih nato predelali v izvedenke „zgoraj brez“.

Več fotografij modela Tesla S si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
megatovornjak Najbolj odbit zasebni megatovornjak na svetu 2015-nissan-murano-01-1 Nissan Murano v tretje še bolj nastopaški in prestižen clubman 12 MINI Clubman – naslednja poteza 2015-Lexus-NX-200-36 Lexus NX odvrgel tančico skrivnostnosti · · ·